Norsk Fjellfestival kunngjorde fredag at det er Mari Hafsås (23) fra Ålesund som er årets festivaleventyrer.

Hun forteller at å være festivaleventyrer er drømmesommerjobben:

- Jeg var på fjellfestivalen i fjor, og det var et fantastisk arrangement. Jeg hadde allerede planlagt å komme tilbake i år, da jeg så utlysningen for jobben som festivaleventyrer. Det virket helt perfekt! Jeg hadde jo lyst til å være med på alt under festivalen, men det hadde jeg jo ikke råd til, sier Hafsås, som legger til at hun er svært interessert i sosiale medier - som er en stor del av jobben.

Gleder seg

Hun fikk vite at hun hadde fått jobben onsdag.

- Hva gleder du deg mest til?

- Vi har ikke gått igjennom programmet i detalj ennå, men jeg håper å få vært med på så mye som mulig. Det jeg gleder meg mest til er nok å klatre Romsdalshorn. Det blir både krevende og spennende. Jeg gleder meg også veldig til å møte og snakke med alle som er med. Det blir spennende å høre hvor de kommer fra, og ikke minst hvor fjellvante de er. Fjellfestivalen er jo en ypperlig sjanse til å bli bedre kjent med fjellet, sier hun.

- Hvor fjellvant er du?

Hun har gått mest i Sunnmørsalpene og Sunndalsfjellene. 23-åringen bor nå i Oslo, der hun studerer til å bli norsklærer.

- Det er fjellene jeg savner mest når jeg er i Oslo. Det blir ikke det samme å gå i marka, sier hun.

- Vil vise bredden

Programmet hennes for festivaluka skal festivalen legge i samarbeid med eventyreren selv.

- Jeg får komme med ønsker, og så har festivalen planer for ting de mener jeg bør være med på. Det er veldig bra, for da får jeg antakelig prøvd ting jeg ikke hadde prioritert selv, sier Hafsås.

Hun gleder seg til å være årets festivaleventyrer.

- Det blir helt herlig!

Mari Hafsås er festivaleventyreren. Foto: Privat