Lørdag er det igjen klart for Sekkjepåsedagen.

Arrangementet, som arrangeres for 9. gang i år, begynte som et lite arrangement for å samle bygdefolket.

- Det har blitt veldig populært. Folk kommer fra fjern og nær for være med. I fjor serverte vi hele 400 porsjoner, sier Karianne Brude Lange i Vistdal bygdelag.

Under sekkjepåsedagen er det selvsagt den lokale, tradisjonelle matretten sekkjepåse som står i sentrum. I tillegg til matservering, blir det forskjellige boder, underholdning og leker for barna.

Sekkjepåse er en gammel matrett som hører hjemme i Vistdal. Hovedingrediensene er potet og spekekjøtt av får, og retten blir kokt i pose - derav navnet.

Mer om sekkjepåse kan du lese her .

- Sekkjepåse var restemat før i tida, men nå har det blitt høytidsmat. Det har blitt mer utbredt også, jeg har hørt om flere som har egne sekkjepåsefester, sier Brude Lange.

Nå håper arrangørene i Vistdal bygdelag på godt vær og mange sultne gjester.

- Dette blir veldig kjekt, sier hun.