Det har vært stor enighet blant politikerne om at det er viktig at E136 forbi Veblungsnes nå blir prioritert.

Formannskapet stemte for et prinsippvedtak der man aksepterer bompenger for to uker siden, og da var det kun Frps representant Ronny Antonsen som stemte imot.

I kommunestyret fremmet han på nytt et forslag mot bompenger:

"Rauma kommune mener "flaskehalsen  ved E-136 Veblungsnes, må seesi sammenheng med utbedringen av E-136 Romsdalen, og tas inn i NTP2018-2029. Med finansiering innenfor rammene av NTP og de midlersom er satt av til E-136.»

- Frp mener på lik linje med alle andre at tida er overmoden for å gjøre noe med vegen på Veblungsnes. Men vi kan ikke støtte forslaget, sier han. Både han og partikollega Reidar Brude stemte mot.

25 stemte for

25 representanter stemte for å akseptere bompenger. I lys av merknaden i NTP presiserte de i vedtaket at en statlig finansiert veg er kommunens primære ønske.

"Dersom vårt primære ønsker ikke innfri kan vi akseptere bompengefinansiering av prosjektet."

- Vegen bør, etter alle resonnement og prinsipp bli statlig finansiert. Men går ikke det, får vi bilistene betale litt for å få til dette, sa Per Arne Skomsø (SV)

Inn i Nasjonal Transportplan

Det var mange som tidligere i uka utrykte glede over at Veblungnes nå kommer inn som en merknad i Nasjonal Transportplan, når denne blir lagt fram mandag.

"Flertallet i transport- og kommunikasjonskomiten ber Samferdselsdepartementet vurdere om det er mulig å finne en løsning forbi Veblungsnes innenfor rammen av de statlige midlene som er satt av til E136 Romsdalen", kunngjorde komiteen i en pressemelding.

Likevel mener mange av politikerne at det er viktig å vedta prinsippvedtaket likevel.

- Ingen i denne salen ønsker bompenger, men det er trafikksikkerheten til våre innbyggere som er viktigst. Det som skjedde mandag er viktig, men vi må likevel gjøre dette vedtaket, for da holder vi alle dører åpne. Da har ikke Statens vegvesen noen unnskyldning for ikke å begynne på reguleringsplanen, sa ordfører Lars Olav Hustad (H).

Per Vidar Kjølmoen (Ap) var enig.

- Det er viktig at vi gjør det vi kan for å holde dørene åpne for å få realisert dette så fort som mulig. Gledelig at merknaden kommer inn i NTP, men det er bekymringsverdig at finansieringen ikke er på plass. Får vi til ny veg uten bompenger er det fantastisk, men klarer vi det ikke, må vi akseptere at dette er den sure pillen som vi må svelge for å få en løsning, sier han.

Beboere på Veblungsnes har utrykt at de gjerne betaler bompenger om nødvendig.

Viktig for kommunen

Flere av beboerne på Veblungsnes hadde tatt turen for å høre behandlingen av saken, og de jublet og applauderte vedtaket.

Mange av politikerne tok til orde for viktigheten av at det må skje noe på Veblungsnes, og blant dem var Marit Nauste (Uavh), som selv har bodd der.

- Nå bor jeg i Romsdalen. Det er viktig å få gjort noe med vegen der også, og det trekkes stadig fram som det vikigste. Men vi har ikke så mange myke trafikanter der som de har på Veblungsnes. Der må noe gjøres. Jeg har sagt det før, jeg betaler gladelig bompenger for en trygg veg, sier hun.

- Jeg skal ikke bagatellisere bompenger, men det verste alternativet er faktisk ikke bompenger. Det verste er om det ikke blir gjort noe, sier Høyres Kristoffer Bakke.