Lensmannen startet å jobbe operativt igjen etter påske. Fra 1. juli er han formelt politibetjent igjen.

– Da er det Jan Magnar Sandvik, lensmannen i Vestnes, som midlertidig får rollen som lensmann i Rauma, forteller Hustad.

– Mange kort deles ut på nytt

Fra 26. juni starter også vaktsamarbeidet i det nye lensmannsdistriktet Rauma og Vestnes. Hustad sier han ikke vet hvem som blir den neste lensmannen i Rauma, men at politiet nå er inne i ei tid der mange kort deles ut på nytt.

– Med omstillinger forsvinner flere lensmannskontor og da er det sannsynlig at det er lensmenn uten jobb, som får tilbudet, sier Hustad.

Han har vært lensmann i Rauma siden januar 2013 og sier at han nå slutter som fordi han ønsker seg tilbake til operativ tjeneste.

– Jeg har trivdes godt i de åra jeg har vært lensmann, men nå gleder jeg meg til å komme ut å treffe folk igjen, sier han.

– Har holdt hodet over vannet

For operativ tjeneste har det ikke vært rom for i lensmannsstillinga, ifølge han.

– Det er ikke til å legge skjul på at det har vært krevende år bemanningsmessig. Vi har vært lite folk og det er slitasje på folk. Det har vært en svært anstrengt økonomi som har gjort at det ikke har vært mulighet til å styre i den forstand. Det har handlet om å holde hodet over vannet, sier Hustad som legger til at de til tross for dette har greid å opprettholde en grei beredskap i kommunen.

– Men vi skulle vært mer ute, mer på hjul og drevet mer oppsøkende og forebyggende arbeid.

Det tror han blir bedre nå med det nye lensmannsdistriktet og vaktsamarbeidet med Vestnes.

Vaktsamarbeid med Vestnes

– Det blir lengre avstander, selvfølgelig, men jeg tror ikke folk vil merke noen forskjell. Det vil bli flere timer med aktiv tjeneste, og det er bra for begge kommuner, sånn sett.

Hustad forteller at de per i dag er fire politibetjenter, i tillegg til han, ved Rauma lensmannskontor. I august kommer det en nyansatt, og ifølge Hustad vil det ikke bli kuttet en stilling fordi han går over til operativ tjeneste.

– Vi har hatt stor gjennomtrekk av ansatte de siste åra. Det er fordi vi har hatt mange nyutdanna som har startet karrieren her.