Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite legger mandag frem sin innstilling til Nasjonal Transportplan 2018-2029.

I en pressemelding skriver de at de har flertall for at utbedring av vegen på Veblungsnes skal vurderes

"Flertallet ber Samferdselsdepartementet vurdere om det er mulig å finne en løsning forbi Veblungsnes innenfor rammen av de statlige midlene som er satt av til E136 Romsdalen."

I pressemeldingen heter det også at:

"Komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, viser til at det er satt av totalt 1,6 mrd. kroner til E136 Flatmark–Monge–Marstein og E136 Brustuglia i Nasjonal transportplan 2018–2029. Denne strekningen er den viktigste transportåren inn og ut av Møre og Romsdal, og kalles med rette «Eksportveien E136». Flertallet viser til at vi nå får løst de største flaskehalsene på E136 i Romsdalen, noe som vil bidra til en tryggere og mer fremkommelig vei spesielt for tungtrafikken. Flertallet viser til at det også er behov for å finne en bedre trafikkløsning forbi tettstedet Veblungsnes, både for å skape bedre boforhold, men ikke minst for å bedre trafikksikkerheten for lokalbefolkningen."

- Må gjøre noe med flaskehalsen

- Vi er svært glad for at de fire samarbeidspartiene raskt ble enige om denne merknaden og at vi kan holde trykket oppe og ta med Veblungsnes i den videre planleggingen av E136. Det fortjener både lokalbefolkningen og de som bruker veien mye, sier Rigmor Andersen Eide (Krf).

- Trafikksikkerheten og fremkommeligheten på E136 er viktig. Derfor er det viktig for oss at vi gjør det vi kan for å finne en løsning forbi Veblungsnes, sier Pål Farstad (V).