– Nå er det bare å tømme skuffer og skap for pent brukt fjellutstyr og bli med å bidra til våre nye festivalplaner, sier Heidi Leren.

– Det var vår kjære tidligere festivalsjef, nå avdøde Christel Siem, som først luftet ideen om å lage et arrangement for barn med foreldre med kreft. Vi ønsker å dra i gang dette nå og vil i samarbeid med Pårørendegruppen under Kreftforeningen, invitere de barna hit til Rauma på en egen liten festival med fjell, natur og god stemning i fokus, forteller Leren.

Hun er én av fire damer som representerer den store gruppa som jobber med planene under Norsk fjellfestival.

– Vi er mange som har mye å bidra med, sier Ida Siem.

For å få inntekter til festivalplanene, kom de på at det kanskje kunne vært en lur idé å selge pent brukt fjellutstyr og klær.

– Det er jo en kjent sak at folk som er opptatt av friluftsliv, kjøper seg ofte nytt sportsutstyr. I stedet for at det gamle blir liggende igjen hjemme, har de nå muligheten til å hente det frem og gi det et nytt liv, sier Solrun Sylte.

Bruktsalget vil gå av stabelen under åpningen av Norsk fjellfestival i sentrum 8. juli.

– Da er det folkefest i sentrum og en god anledning til å få solgt masse brukt fjellutstyr. Fra og med i dag og frem til da, håper vi at vi får inn masse flotte lopper, sier Leren og viser frem den store returboksen, laget av Grande, som folk kan putte utstyret i. De fire jentene påpeker at det hele også har en stor miljøgevinst.

– Vi må ta vare på naturen, fjella, lufta, vannet, dyra og vennene våre. Også fjellutstyret kan på denne måten få nytt liv. Vår hovedsponsor Houdini har også stor fokus på miljø og har i disse dager en kampanje gående når det gjelder å resirkulere brukt fjellutstyr, sier Leren.

De har et tett samarbeid med Kreftforeningen og er i dialog med dem om hvordan festivalen skal utformes.

– Fjellfestivalen stiller med kompetanse og Kreftforeningen vet hvem som skal inviteres. De etterlatte opplever at det er mange som ønsker å hjelpe. Dette er et prosjekt hvor mange kan bidra til noe som er større enn hva man kan få til hver for seg. Mange kan hjelpe og mange kan få glede av det. Vi regner med at festivalen kan arrangeres neste år, sier Sylte.

De tar imot utstyr som turklær, tursko, hjelmer, toppturutstyr og klatreutstyr. Klærne og utstyret må være rent, helt og klart for nye turopplevelser før det legges i boksen.