En tysk mann i 60-åra omkom etter at en båt kantret torsdag morgen i Rødvenfjorden.

Båten kantret torsdag morgen like etter klokka 05 i Rødvenfjorden.

Det var til sammen fire personer om bord; fire tyske statsborgere, alle godt voksne menn. En tok seg i land på egen hånd, to klamret seg til kjølen på den kantrete båten. Den fjerde var i sjøen da redningspersonell ankom. Vedkommende ble hentet i land, og det ble igangsatt livreddende førstehjelp.

Ifølge operasjonsleder Knut Fugelsnes var det en hurtiggående redningsbåt fra brannvesenet i Molde som plukket opp dem som befant seg på båten og i sjøen.

- Vi fikk meldinga like etter klokka 05. En hadde tatt seg i land for egen maskin. Det var igjen tre personer; to på kjølen av den kantrete båten og én i vannet. De ble etterhvert plukket opp av en brannbåt fra Molde. Én person som befant seg i vannet var bevisstløs. Han ble fraktet inn til Åfarnes, hvor førstehjelp ble utført. Han ble fraktet videre til St.Olavs med helikopter, opplyser Fugelsnes til Åndalsnes Avis.

Etter det vi har grunn til å tro, har de fire tyskerne tilhold i Rødven. Dette er ikke bekreftet.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor båten har kantret. Den drev mot Åfarnes-området. De befinner seg på Ottestadvik akkurat nå, sier Fugelsnes.

Det ble satt inn både redninghelikopter og redningsbåt i aksjonen. Også bilferga Julsund, som trafikkerer sambandet Sølsnes-Åfarnes, ble dirigert til ulykkesstedet.

Brannbåt fra Molde brannvesen og helikopter ankom først, og omtrent samtidig.

Båten som veltet er rundt 16 fot. Dette er ikke verifisert.

- Har dere noe kjennskap til hendelsesforløp?

- Nei. Men det er meldt om sterk vind i området, sier operasjonslederen.

Navnet på den tyske omkomne mannen vil ikke bli frigitt før alle pårørende er varslet.

Vi oppdaterer saka.