Tone Nord (47) fra Åndalsnes er ansatt som ny overtannlege i Molde kompetanseregion.

– Det er en interessant oppgave å skulle lede en av de fire kompetanseregionene i fylket. Vår oppgave er å yte kvalitativt gode tannhelsetjenester- og gjennom denne jobben får jeg mulighet til å bidra i utviklingen av våre tjenester i samarbeidet med dyktige medarbeidere, sier Nord til Åndalsnes Avis.

Nord er i dag klinikkleder ved distriktstannklinikken på Åndalsnes, en stilling hun fortsatt skal inneha. Hun vil ha arbeidssted på Åndalsnes.

– Det er et ønske at også lederne skal jobbe klinisk. Som faglige veiledere for nytilsatte er klinisk erfaring og oppdatert fagkunnskap viktig, sier hun.

Overtannlegen er faglig og administrativ leder av den offentlege tannhelsetjenesten i kompetanseregionen Molde. Den består av de ni kommunene Molde, Eide, Fræna, Aukra, Rauma, Gjemnes, Nesset, Midsund og Vestnes, med om lag 65.000 innbyggere.

Molde kompetanseregion har 50 ansatte fordelt på åtte distriktstannklinikker og en kompetanseklinikk.

Nord vil ha det faglige og administrative ansvaret for ledelse og utvikling av kompetanseregionen.

På fylkeskommunens nettsider framgår det at Nord har odontologisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo i 1993 og siden da har vært ansatt i den offentlige tannhelsetjenesten.

Nord er bosatt på Åndalsnes og har siden 1998 vært klinikkleder ved distriktstannklinikken på Åndalsnes.