Svendson kjørte sin elbil i toget, der han med hjelp av enkle hjelpemidler presenterte korpsmusikk fra sitt miljøvennlige kjøretøy.

Det er foreldrene til barna i 3. og 4. klassetrinn som utgjør 17. maikomiteen i bygda. På vegne av komiteen, forteller Svendson at de har gjort flere forsøk på å skaffe musikkorps i toget, uten resultat. Derfor måtte de finne en nødløsning, som ble musikk fra en elbil.

Stemningen var god, og hurrarop runget i toget mellom korpsperlene som ble servert, selv om flere selvsagt savnet den tradisjonelle korpsmusikken som de er vant til i 17. maitoget.

Nasjonaldagen på Vågstranda i nydelig vær, startet med gudstjeneste i kirka, med vikarprest Sigurd Stige og organist Paul Magne Venås. Takkofferet gikk til menighetsrådets arbeid.

Det noe utradisjonelle 17. maitoget gikk fra kirka, via den tidligere brannstasjonen og tilbake til skolen. Der ble barna møtt med gratis is, og folket ellers fikk kjøpe både lapskaus, pølser med brød, brus og kaffe, før de ble fristet av et rikholdig kakebord.

Etter talen for dagen som ble holdt av Magnhild Vik, ble det både allsang og underholdning, før dagen på tradisjonelt vis ble avsluttet på skoleplassen med leiker for store og små.

På Strømsneset like nedenfor kirka, traff vi ekteparet Anne-Elisabeth Straume og Lasse Andresen, som feiret 17.mai for første gang i Romsdalen og på Vågstranda. Ekteparet bor i Fredrikstad, men besøker jevnlig familiehytta på Straume, der Anne-Elisabeth kommer fra.

Oddbjørg Andersen som bor i Trondheim, har også nylig overtatt familiestedet i bygda, og har dermed blitt nabo av ekteparet på Strømsneset. Alle stortrivdes på nasjonaldagen.