Det har lenge vært usikkerhet rundt godstrafikken på Raumabanen. – Vi må være såpass ærlige at vi kan si det rett ut at dette har hanglet for lenge, sier kommunikasjonssjef i Jernbaneverket, Svein Horrisland. – Vi må på plass en strategi som sikrer mer stabilitet.

Inviterer til møte

Som en ledd i dette arbeidet vil Jernbanedirektør Elisabeth Enger komme på møte i Rauma Rådhus torsdag 4. mai. Her vil hun orientere om godssatsingen i Nasjonal Transportplan. Ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad, sa til Åndalsnes Avis sist uke at han synes det er gledelig at det nå skal satses på godstrafikken. – Vi har ikke hørt fra dem på en stund.

Godstransporten på Raumabanen har i lang tid hatt store operative og kommersielle utfordringer. Dette har resultert i en usikker markedsposisjon og et begrenset tilbud, noe som igjen har ført til at mange har vært bekymret for framtiden for godstrafikken.

Satses i NTP

I Regjeringens stortingsmelding om Nasjonal transportplan 2018 – 2029 ligger det inne en godspakke på ca 17,8 mrd. – Dette vil styrke godstransporten på jernbane betydelig, skriver Jernbanedirektoratet i en pressemelding i forbindelse med torsdagens møte. – I godspakken ligger det viktige terminal- og linjetiltak på Østlandet og i Innlandet, som gir direkte effekt for trafikken på Raumabanen.

Rådgiver på gods i Jernbanedirektoratet, Roger Kormeseseth, vil også være til stede på møtet. Han vil orientere om jerbanens godssatsing og hvilke initiativ man vil igangsette for Raumabanen.

Lokale innspill

Prosessen rundt en strategi for godstrafikk på Raumabanen skal gjøres i samarbeid med Rauma kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og lokalt næringsliv.

Derfor vil ordfører Lars Olav Hustad og representanter fra Møre og Romsdal fylkeskommune holde innlegg. De vil snakke om viktigheten av godstrafikk fra et regionalt synspunkt. Lokale næringslivsaktører er også inviterte på møtet og får muligheten til å stille spørsmål.