Tirsdag 2. mai går startskuddet for Nasjonalforeningen for folkehelsens store hoppetaukonkurranse, der over halvparten av landets barneskoler er med. I 2017 deltar 103 000 elever ved 1 359 skoler i Hopp for hjertet. Konkurransen varer fra 2. mai til 12. mai.

I Rauma deltar Isfjorden skole, Måndalen skule, Vågstranda oppvekstsenter, Åfarnes oppvekstsenter, Åndalsnes og oppvekstsenter .

Inkluderende og lærerikt

− Å hoppe tau er morsomt, spennende, utfordrende og sosialt. I tillegg er det bra for helsen. Vi ønsker å inspirere barn til å være mer aktive i sin skolehverdag, sier Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

− Glade og aktive barn lærer og trives bedre på skolen. Ved å delta i Hopp for hjertet, får elevene mulighet til å erfare gleden av å være i aktivitet sammen, fortsetter hun.

Enorm deltakelse

Hoppetaukonkurransen har vokst fra å engasjere 40 000 skolebarn i 2005 til over 100 000 barn i 2017. Målet med konkurransen er å vise at fysisk aktivitet både er morsomt og bra for helsen, og fint kan kombineres med fag og undervisning.