Ordfører Lars Olav Hustad sier han opplever en veldig stor støtte fra hele fylket i kampen for å bevare HV11. Fredag tok han imot en delegasjon fra Høyre, som kom for å bli orientert av HV11-ledelsen på Setnesmoen. Blant dem, stortingsrepresentant Hårek Elvenes, som etter møtet konkluderte med at det er helt opplagt at HV11 trenger en distriktsledelse og en plass å være.

Ordføreren setter ekstra pris på Elvenes sin støtte.

– Jo flere som engasjerer seg, jo bedre. Og så er det veldig greit at han ikke er fra fylket her. At det er stortingspolitikere fra andre deler av landet som også engasjerer seg. Helge Orten er engasjert, men kan leiren inn og ut. Det er viktig med bredde i det, sier Hustad som sier han kommer til å følge opp Elvenes i tida som kommer.

– Jeg kommer til å følge opp dette besøket og jeg har god kontakt oppover i apparatet. Jeg kommer til å ta kontakt med Elvenes igjen for å få han til å snakke HV11 sin sak, noe jeg tror han kommer til å gjøre uansett.

– Hvorfor er det slike møter viktig?

– Jeg tror slike møter er veldig nyttige, for det er stortingspolitikerne som til slutt avgjør dette. Jo flere som får et positivt møte med HV11 og Setnesmoen, jo større er sjansen for videreføring.

– Hva blir framtida for HV11, tror du?

– Det er veldig vanskelig å spå. Slik jeg oppfatter det, er de ikke helt enig innad i Forsvaret heller, og det er ei utfordring, sier Hustad som sier han ikke er fremmed for endringer i heimevernet, men mener at HV11 trenger en distriktsledelse.