Det var i januar 6. klasse på Åfarnes oppvekstsenter ble oppmerksom på konkurransen som ble lyst ut av OBOS. De er en av sponsorene til Jugendfesten som går av stabelen 18.–19. august i Ålesund. Der blir det arrangert en minijugend på Color stadion med tre konserter; Marcus & Martinus, Freddy Kalas og Sval.

Musikkapp

Ved å legge ut en dansevideo på appen «musikal.ly» kunne de være med i konkurransen om å få mest likes. De topp tre best likte videoene vant billetter til minijugend.

– Vi spilte inn en dansesnutt til låten «Stjerner» av Uzia. Det er sang fra MGPjr i 2013. Videoen kunne ikke være mer en ti sekund lang, så det gikk fort, smiler kontaktlærer Anniken Solli-Mork som var regissør.

Alle elevene danset og bevegde seg etter musikken slik de ville og etter tre forsøk, satt opptaket som til slutt ga de «nest mest likes».

Reklamekampanje

Elevene har jobbet godt med å reklamere for sin video både på selve appen og på andre sosiale media de har tilgang til.

– Vi har gjort alt for å vinne, smiler Svein Arild og kameraten Lukas forteller at han har lagt ut kommentarer på appen der han oppfordret alle til å stemme på dem.

Også andre elever på skolen har gitt sin støtte og selv om avstemmingen nå er over, har de i skrivende stund 544 «likes».

– Vi har fått mange «likes» fra folk vi ikke kjenner også, skryter Lukas.

«Musikal.ly» er en app der ungdom kan vise seg frem med bilder og video. De kan også legge inn kommentarer som på Facebook, og flere i klassen har allerede blitt kjent med andre der – også de andre som har vunnet billetter til arrangementet.

– Så alle her har denne appen?

– Iallfall de fleste nå, sier Augusta som gleder seg spesielt til å se Marcus & Martinus.

Femstjernes hotell

– Hva blir mest stas ?

– Alt, sier jentene i kor.

Gutta er litt mer opptatt av overnattingen.

– Det bør i iallfall være et fem-stjernes hotell, spøker de.

Men alle er enige om at det skal bli gøy å komme på konsert og å få møte de andre de har blitt kjent med.

– Vi er en veldig sosial gjeng, skjønner du, sier Lukas og blir med ett litt usikker.

– Hva betyr sosialt igjen?