Hærverk: Asfalten og merkingen på parkeringsplassen utenfor Raumasenteret ble i påsken ødelagt av burning. - Dette blir anmeldt, sier senterleder Tonje Dahle Hovde. (Foto: Hogne Bø Pettersen)

Hærverk: Asfalten og merkingen på parkeringsplassen utenfor Raumasenteret ble i påsken ødelagt av burning. - Dette blir anmeldt, sier senterleder Tonje Dahle Hovde. Foto: Hogne Bø Pettersen

Også plassen utenfor Shell i Åndalsnes var blitt farget svart av spor etter børning. - Dette mister du lappen for, sier politiet
(Foto: Hogne Bø Pettersen)

Også plassen utenfor Shell i Åndalsnes var blitt farget svart av spor etter børning. - Dette mister du lappen for, sier politiet Foto: Hogne Bø Pettersen

1 / 2

Dette mister du lappen for

Et sikkert vårtegn mange godt kunne vært foruten. – Dette er hærverk, sier politiet.

I løpet av påskeuken har noen drevet børning flere steder i Åndalsnes. Børning betyr at bilen står stille mens drivhjulene på bilen spinner fordi sjåføren gir full gass. På grunn av friksjonen oppstår da masse røyk. Men når røyken har lagt seg er asfalten full av svimerker, derav betegnelsen børning.

– Har blitt et problem

I det som skal være den stille uke har en eller flere foretatt denne aktiviteten utenfor Raumasenteret, Rema 1000, SB produksjon og Shell, i tillegg til flere steder i Åndalsnes sentrum. Spesielt hardt gikk det utover parkeringsplassen til Raumasenteret.

Senterleder Tonje Dahle Hovde synes dette er leit. – Dette er regelrett hærverk på eiendommen vår. Vi har jo brukt mye ressurser på å utarbeide en bra parkeringsplass for kundene våre, med oppmåling og merking.

Risikerer lappen

Hun sier at de har meldt dette til politiet. – Dette har blitt et problem, sier senterlederen. – Det ser ut til at det er en kultur som har fått feste seg om at dette er en grei aktivitet å holde på med. Men det er ulovlig og jeg tror ikke de som holder på med dette vet hva de risikerer.

Dette er politiførstebetjent Sindre Mittet ved Rauma lensmannskontor enig i. – Her har politiet nulltoleranse. Enhver som blir tatt for å drive på med dette mister førerkortet på stedet.

Hva vet dere om børningen som foregikk nå i påsken?

– Vi har akkurat begynt å jobbe med saken og vi er veldig interesserte i tips fra publikum. Heldigvis deler de fleste politiets holdninger rundt denne aktiviteten. Burning irriterer mange. Og det er ikke så rart når man ser hvordan det ser ut på asfalten etter påskens aktiviteter.

Bilen er ikke et leketøy

Mittet oppfordrer alle som blir vitne til børning om å notere seg ned bilmodell, eventuelle kjennetegn og bilnummer og så melde fra til politiet umiddelbart. – Vi har høy prioritet på dette. Vi vil også forsøke å drive en del forebyggende arbeid for å få bukt med fenomenet, samt være til stede, sier Mittet.

Han sier at børning er et vårtegn han godt kunne vært foruten. – Hver eneste vår mister 2-3 ungdommer førerkortet på grunn av børning. Det er fryktelig trist og unødvendig, men å drive børning, spesielt i sentrumsnære områder med mye fotgjengere, har konsekvenser. Bruker man kjøretøyet sitt som leketøy mister man førerkortet. Så enkelt er det.

 

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Årets varmeste dag

27 varmegrader viste termometeret på husveggen til Rauma Energi på Øran Vest i dag.

Gjør konkurranse-comeback

Deltar under Diamond League-stevnet i Monaco fredag kveld.

– Har ikke gitt opp hyttelandsbyen

Odd Arne Blindheim har ikke gitt opp planene om hyttelandsby i Isfjorden.

– Skabbrev må avlives

– Det er en plikt og en rett å avlive en skabbrev, sier Reidar Brude, nestleder i Viltnemnda lokalt.

Rusmistanke mot basehopper

Basehopperen som landet i skogen onsdag , er siktet.

Nesten fem tusen biler står igjen

Stor økning i antall biler som blir stående igjen på ferjeovergangen Åfarnes - Sølsnes.

Det koker i turistkommunen

Rauma er på kokepunktet. Sommervarmen har kommet, turiststrømmen er rekordstor og overnattingskapasiteten er sprengt.

Gikk i kø over Romsdalseggen

– Det var kø store deler av dagen, men vi hadde en veldig kjekk tur!

Campingkongen investerer videre

– Turismen er den nye oljen, mener Lars Kroken som investerer i nok en campingplass.

Ukjent flyger identifisert

Stor minneseremoni planlegges på Åndalsnes gravlund 8. august

Rauma gjør som Molde

Molde kommune vant en viktig prinsippsak mot Helse Møre og Romsdal. Nå følger Rauma kommune etter.

Rauma sjukeheim lekker

Vannlekkasjer fra taket på Isfjorden sjukeheim har ført til at pasienter må flyttes til stuer.

Rauma-lag til Dana Cup

Mange Rauma-lag vender snuten mot Danmark i sommer.

Basehopper landet i skogen

En basehopper fikk problemer etter et hopp fra Gridsetskolten onsdag ettermiddag.