Da Per Tore Slettaøien på Åndalsnes kom fra påskeferie søndag ettermiddag fikk han seg en ubehagelig overraskelse. Døren inn til garasjen var brutt opp, og sønnens hybridsykkel av merket Scott var borte.

- Det var tydelige brytemerker og skader på døren til garasjen, sier Slettaøien. – Jeg fant også et bøyd skrujern som lå på bakken, et stykke fra garasjen. Det var folk i huset deler av denne perioden, men de har ikke merket noe.

Tjuvlånt i fylla?

Mysteriet blir ikke mindre av at det var kun den ene sykkelen som var fjernet. – Det er jo en del verdisaker i en garasje, sier Slettaøien. – Men det var kun denne sykkelen som ble tatt. Det stod til og med en like fin sykkel rett ved siden av, men den fikk stå i fred.

Han synes derfor det hele er merkelig. – En sykkelbande ville jo tatt med seg de syklene de fant, så jeg har et visst håp om at dette bare er noen som i fylla fant ut at de skulle låne seg en sykkel for å komme seg hjem.

Likevel får han heller ikke dette til å stemme. – Det står andre ulåste sykler utenfor husene i området her, så det ville vært mye lettere å ta en av dem i stedet for å bryte seg inn i en garasje.

Flere tyveri i nabolaget

Han er glad for at han både har bilder av sykkelen, samt at han noterte ned rammenummeret. – Jeg har anmeldt tyveriet i dag, og har gitt all nødvendig informasjon til forsikringsselskapet, så jeg regner med å få det på innboforsikringen.

Men aller helst vil han ha igjen sykkelen, som hadde en verdi på 10.000 kroner da den ble kjøpt i 2013.

Frode Nakken bor i samme nabolag som Slettaøien, også han har blitt frastjålet en sykkel. – Jeg hadde en el-sykkel til nesten ti tusen kroner stående i garasjen. Den var til og med låst fast i garasjen, så de har klippet over låsen.

Også Nakken kan fortelle at også hos ham virker det som om tyvene har vært målrettet. – Jeg hadde inntil i dag stående hjulkapsler til mange tusen i garasjen. Disse var urørt, slik at jeg kunne levere dem til dekkhotellet mitt.

Rød tråd

Ifølge Nakken hadde også en av naboene hans blitt utsatt for sykkeltyveri.

Politiførstebetjent Sindre Mittet bekrefter overfor Åndalsnes Avis at det har vært en del tjuveri og hærverk og skadeverk i påsken. – Vi har foreløpig bare mottatt én anmeldelse, men vi forventer å få inn flere anmeldelser i løpet av uken.

Sakene dreier seg om tjuveri av ulike eiendeler, samt hærverk på diverse naust i Åndalsnes.

– Vi tror vi ser en rød tråd i hendelsene, sier Mittet. – Men vi er avhengige av at alle som har fått skade på eiendommene sine, eller har blitt frastjålet noe anmelder så snart som mulig. Vi kan da lettere finne ut om det er en sammenheng mellom alle sakene.

Han oppfordrer publikum til å være påpasselige med å låse inn eiendelen sine.

– Har du en garasje, så hold den lukket og låst. Og lås gjerne ting som sykler fast inne i garasjen også.

Mittet ber også alle om å være årvåkne. – Dersom du ser folk som oppholder seg på plasser hvor de ikke har noe å gjøre, spesielt på uvanlige tidspunkt på døgnet, meld fra til politiet!