En mannlig skigåer var uheldig og skadet foten da han falt forkjært i nærheten av hytta Fattig og Rik på Innfjordsfjellet.

Fallet var ikke spesielt dramatisk og skigåeren ble heller ikke veldig hardt skadet. Men vedkommende hadde såpass store problem med å gå ved egen hjelp at han fikk avslutte turen liggende på redningskjelken til Rauma Røde Kors Hjelpekorps.

Åndalsnes Avis besøkte hjelpekorpsets base ved skitrekket i Skorgedalen lørdag formiddag. Fram til da hadde korpsmedlemmene hatt en særdeles rolig påske uten et eneste redningsoppdrag.

Kjøreoppdrag

– Vi har utført en del kjøreoppdrag for hytteeiere som har trengt hjelp til å kjøre fram proviant og bygningsmaterialer i nærområdet. Ellers har påska så langt artet seg mer som en ferie med mye avslapping, fortalte korpsleder Øystein Valde.

Han og andre frivillige korpsmedlemmer tilbringer hele påska i Røde Kors hytta, og beredskapen for utrykninger er høy dag og natt.

– Vi har til sammen 30 personer på vaktlista og fire snøskutere som er klar til å rykke ut på kort varsel. Men det er helt ok at det ikke skjer noe, vi sitter ikke å håper at vi skal bli utkalt til en alvorlig redningsaksjon, forsikrer Valde.

Fra hytta har hjelpekorpset panoramautsikt mot både Skarven og Smørbotn, to særdeles populære skifjell i umiddelbar nærhet.

Stor trafikk

– Det har vært stor trafikk av toppturgåere hver dag hele påska, også på gråværsdagene, sier Stig Hatlen, en av ildsjelene i hjelpekorpset.

Mens praten går ser vi flere grupper som er på veg oppover mot både Skarven og Smørbotn. Snøforholdene oppe i høyden er gode, og finværet både fredag og lørdag bidrar til at parkeringsplassen like nedenfor hytta snart er smekk full.

– På tross av stor utferdsel skjer det få uhell. Noe av forklaringen er nok at moderne skiutstyr reduserer skadeomfanget, særlig for beina, mener Øystein Valde.

Værvarselet tyder på finvær også de to siste påskedagene, og Røde Kors-gjengen blir på sin post helt til siste skigåer har kommet ned fra fjellet mandag ettermiddag.

– Hvis noen skulle få behov for hjelp, så er det bare å ringe 113, sier Øystein Valde.