– We have never been so cold in our lives, innrømmer det engelske ekteparet vi møter på kaia tirsdag. Ann og Bob Jonas er cruisegjester på vinterbesøk og står og fotograferer Cruiseskipet Braemar som de ankom Åndalsnes med bare noen timer tidligere.

– Vi vil forevige skipet med den flott fjorden og fjellene rundt; selv om det er litt i skyet for øyeblikket, forteller Ann.

Skipet som er fra Fred Olsen Cruise Line, kommer fra Narvik. Ann og Bob hadde håp om å få se nordlyset.

– Men det var for skyet til at vi fikk oppleve det. Vi fikk besøke et ishotell og en iglo i Alta og vi har vel ikke vært så kald noen gang før, smiler de to.

De har vært i Norge tidligere også, men ikke om vinteren. De synes Åndalsnes er en koselig by, men angrer på at de ikke bestilte en togtur.

– Det får bli neste gang. Vi har ruslet litt rundt i byen og handlet. Vi har kjøpt sjokolade til barna. Norsk sjokolade er nemlig veldig god, sier Bob som drar lua ekstra godt over ørene.

– Det er litt kaldt her også, mener han – til tross for plussgrader.

Braemar har totalt 929 passasjerer om bord og seiler under Bahamasflagg videre til Bergen. Cruiseanløpet er det siste av seks vintercruises i år.

– Fred Olsen Cruise Linje har lagt opp til flere nye utflukter, blant annet airboard med Friluftslek, besøk til Vingården Tuen hos Johan Setnes, og homevisit, forteller turistsjef Hilde Gråberg Bakke.

Det har vært flere cruisegjester som har deltatt på disse nye aktivitetene i dag, og Gråberg Bakke håper at også flere andre rederier tar opp tråden på dette.

– Neste anløp nå er 11. mai som vil være starten på sommersesongen. Det anløpet ser vi frem til med spenning. Det er nemlig en stor båt; Azura med 3.571 passasjerer. Hvis Trollstigen ikke er åpnet, har vi veldig behov for alternative aktiviteter, påpeker hun.

Fred Olsen Cruise Line kommer tilbake 3. september.