Søndag vedtok Senterpartiets landsmøte at Heimevernet skal styrkes og at antallet HV-soldater i Norge skal økes til 50 000. Partiets forsvarspolitiske talskvinne, Liv Signe Navarsete mener det er helt nødvendig for å sørge for tilstrekkelig lokal og nasjonal sikkerhet.

- Mens regjeringen nå jobbermed å avvikle Sjøheimevernet og redusere Heimevernet med 7000soldater, vil vi gjøre det motsatte. Vi vil styrke Sjøheimvernet ogbygge opp Heimevernet til 50 000 soldater. Riksrevisjonen haravdekket alvorlige mangler ved beredskapen i Norge, samtidig somdet når er 40 prosent flere kritisk viktige objekter som trengersikring. Når vi trenger mer sikkerhet og beredskap trenger vi fleresoldater, ikke færre, fastslår Navarsete.

Navarsete viser til atSenterpartiet har foreslått å fullfinansiere dagens Heimevern.

- Ivårt alternative statsbudsjett for 2017 foreslo vi å økebevilgningen til Heimevernet til 300 millioner kroner, slik at vifullfinansierer Heimevernet og sikrer maksimal trening ogopprustning av våpen og utstyr til alle HV-soldatene. Dette er detaller første Norge burde gjøre, og regjeringen må nå økebevilgningen til HV allerede i revidert statsbudsjett. Det nestesom må gjøres så raskt som mulig, er å øke antallet soldater,forteller Navarsete