Onsdag kveld, på årsmøte i Romsdal Reiseliv og Handel, ble det klart hvem som vinner reiselivsprisen for 2016.

Det er Hotel Aak ved Kristine og Odd Erik Rønning.

- Nå ble jeg virkelig satt ut. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.Dette var utrolig uventa, men desto hyggelig, sa Kristine Rønning,som tok imot både blomster og den gjeve prisen med tårevåte øyner.

Odd Erik var ikke til stede under utdelingen.

- Det å bli tildelt Årets Reiselivspris, betyr svært mye for oss.Det gir både motivasjon og inspirasjon, når man ser at folk rundtoss setter pris på det arbeidet vi gjør. Uten gode kollegaer ogdyktige samarbeidspartnere hadde vi nok ikke klart dette alene. Påveien videre så ønsker vi å få aktivitet på Aak til å bli en likenaturlig del som å spise og sove, sier Kristine, og legger til atmed Odd Erik sin kreativitet så har de mange ideer å jobbe med.

Hjemlig atmosfære

I begrunnelsen heter det blant annet at:

"Vinneren av Reiselivsprisen fra Romsdal Reiseliv og Handel for 2016, har vært med å prege utviklingen av reiselivet i Rauma de siste årene. Vinneren har gjennom sin virksomhet bidratt til å skape oppmerksomhet for den spektakulære Romsdalsnaturen, og mulighetene som finnes i området. Vinneren av Årets Reiselivspris for 2016 har vært premissleverandør for retningen utviklingen av reiselivet i Rauma skal gå i både sommer og vinter, og levert sine varer med svært god kvalitet. Kandidaten har vært både kreativ og nyskapende, og omtales som et svært godt vertskap for sine gjester gjennom alle årstider."

Kristine og Odd Erik vant Etablererprisen i 2016.

Juryen trekker fram at Hotel Aak har skapt en hjemlig atmosfære for sine gjester, og at de har hatt hatt fokus på den lange klatrehistorien i Romsdalen, de bratte fjellene, de mange mulighetene for vinteropplevelser med skikjøring og toppturer, og sommeraktiviteter med både Romsdalseggen, el-sykkel og SUP.

"Selv framstår vertskapet som humørspredere med stort engasjement, og en genuin interesse for hvordan finne den optimale Romsdalsopplevelsen. Trivsel og kos, og god mat står sentralt på programmet når vinneren tar imot gjester! Dette er arbeidsjern fulle av kreative ideer – både på kjøkkenet, og ute i naturen."

I 2016 mottok Hotel Aak TripAdvisors Traveler`s Choice 2016 Small Hotels og Certificate of Excellence 2016.

Disse har vunnet før

Det er styret i Romsdal Reiseliv og Handel som utgjør juryen for prisen, og formålet er å synliggjøre reiselivsnæringen og dens betydning for Rauma.

I fjor var det Reiulf Ramstad arkitekter som vant reiselivsprisen. Tidligere har følgende vunnet prisen:

  • 2004 Trollstigen Camping og Gjestegård

  • 2005 Trollveggen Camping

  • 2006 Måna Camping

  • 2007 Saltkjelsnes Camping

  • 2008 Vingården Tuen

  • 2009 NSB Raumabanen

  • 2010 Romsdal Aktiv

  • 2011 Fred Husøy

  • 2012 Svein Kroken og Lars Kroken AS

  • 2013 Norsk Fjellfestival

  • 2014 Annbjørg og Per Devold på Devold Gård