Lærlingen Bjørn Tore Slettaløkken Sæther (19)  i Rauma Energi skal i juni delta på NM forlæringer i energimontørfaget.

Bjørn Tore begynte som lærling iRauma Energi AS høsten 2015, og var for ei lita stund siden med påprekvalifiseringen på nettet (under oppsyn). 150 lærlinger deltok,og 20 av dem er nå klar for den store NM-festen som finner sted påDrammen Travbane onsdag 14. og torsdag 15. juni.

- Jeg gledermeg. Nervøs? Nei, ikke ennå. Men jeg blir nok det når mesterskapetstarter opp, tror Bjørn Tore, som fikk en henvendelse fra REN(Rasjonell Elektrisk Nettvirksomhet AS) med tanke på deltakelse idet norske mesterskapet.

For toår siden representerte Jim André Fagerberg Og Andreas Pile RaumaEnergi AS i finalen under det samme norske mesterskapet.

- At vi også denne gang er representertunder NM betyr trolig at vi har gjort noe riktig med hensyn tilopplæring i det daglige av våre lærlinger. Jeg vil også roseOpplæringskontoret for Elektrofag i Møre og Romsdal for godoppfølging i lærlingetida. De kjører god opplæring med tanke påblant annet loggføring og teoriprøver gjennom månedlige samlinger,enten i NEAS, Istad eller Mørenett, forklarer arbeidsleder Alf Inge Remen på driftsavdelingatil Rauma Energi AS.

Remen og Sæther roser også montørene pådriftsavdelinga for god opplæring av lærlingene i det dagligearbeidet. Remen legger til at NM arrangeres annen hvert år.

Bjørn ToreSlettaløkken Sæther er en av svært få lærlingene ienergimontørfaget fra Møre og Romsdal som er kvalifisert for NM2017.