Måndalen Friskule SA søkte Utdanningsdirektoratet i januar om godkjennelse av en privat ungdomsskole. I søknaden kommer det fram at Måndalen Friskule, som hovedalternativ, planlegger oppføring av et nytt skolebygg i forbindelse med etableringa av friskolen. «Etter intensjonen vil skolebygget bli finansiert med støtte fra lokalt næringsliv og realisert med et stort innslag av dugnadsinnsats», står det videre. I søknaden viser de også til det tidligere framsatte forslaget om å samle ungdomstrinnet i den kommunale skolen på Åndalsnes, og at de har meldt sin interesse for å overta eller leie deler av eksisterende skolebygg i Måndalen.

Søker på livssynsgrunnlag

Søknaden viser også at Måndalen Friskule SA ønsker å drive grunnskoleundervisning bygd på kristent livssyn, evangelisk-luthersk tro, i samsvar med friskoleloven. På samme måte som Innfjorden Friskole gjorde da de fikk godkjent søknaden.

Bruker Innfjorden Friskole som argument

I søknaden begrunnes behovet for skolen med at det blir den første frittstående skolen for ungdomstrinnet i Rauma kommune. Og videre begrunnelse er den grunnleggende retten elever og foreldre har til å velge andre skoler enn den offentlige, slik det framgår i formålet til friskoleloven. I søknaden argumenterer de også med at behovet for skolen forsterkes av at det i dag finnes en friskole for 1.-7.-trinn som er godkjent på tilsvarende livssynsgrunnlag, i Innfjorden.

Vil videreføre læreplan

I søknaden står det: «Det er i planleggingsfasen og læreplanarbeidet for Måndalen Friskule lagt til grunn en videreføring av læreplanen fra Innfjorden Friskole. Måndalen Friskule blir dermed en naturlig fortsettelse av skolegangen for elevene der, etter fullført barnetrinn.»

Inntil 60 elever

Under tittelen forventet elevtall, skriver søkeren at skolens drift planlegges ut ifra et anslag på 35 elever. Det gjør de basert på opplysninger om forventet elevgrunnlag. De søker om godkjennelse av en skole med kapasitet på inntil 60 elever, for å ta høgde for en potensiell økning i elevtallet. Barn av foreldre/foresatte som er bosatt i Måndalen, på Vågstranda, eller i Innfjorden prioriteres ved antall søkere ut over kapasiteten.