Det er Roar Dyb-Sandnes som på vegne av Giske Arbeiderparti foreslår Anne-Kristin Bryne som ny leder for Møre og Romsdal Arbeiderparti.

Forslaget kom overraskende på Per Vidar Kjølmoen.

- Jeg visste ikke at det skulle komme et forslag, og jeg tror ikke det er planlagt. Slik forslaget er nå, med forslag om kvinnelig leder og nestleder, er det også i strid med vedtektene. Det skal være kjønnsbalanse, sier Kjølmoen.

Rett før saka om valg av nytt styre skulle opp, gikk Kjølmoen på talerstolen og ba om at årsmøtet tok seg en pause og at de tre byene samlet seg for å finne ei løsning på det som i forkant har blitt beskrevet som en fogderistrid. Dyb-Sandnes, som også er leder av valgkomiteen, svarte med å kalle lederens utspill for dårlig håndverk.

- Jeg er ikke enig i at det er dårlig håndverk. Han mente nok at han burde ha kommet med sitt forslag før jeg gikk opp, sier Kjølmoen.

- Kommer forslaget om ny leder på grunn av dette, tror du?

- Det er ikke riktig av meg å spekulere i det.

- Hva tenker du om forslaget?

- Jeg må akseptere alle forslag, også rundt min egen posisjon. Skal man være med i politikken må man akseptere det. Jobben min er å være en god leder og gjøre en god jobb for fylket. Det mener jeg at jeg har vært ganske flink til.

Årsmøtet til Møre og Romsdal Arbeiderparti er lagt til Molde.