Dermed har senteret fått sin 12. butikk. For Emelie Fredriksson var det en ekstra viktig merkedag på det personlige planet.

– Dette er første gang jeg har fått ansvaret for å drive en butikk etter at jeg ble ferdig med utdanningen, forklarte den ferske butikksjefen med tydelig svensk aksent.

Alene

På åpningsdagen hadde hun med seg to medhjelpere til å ekspedere de første nysgjerrige kundene. Men til daglig vil hun være alene om å betjene kasseapparatet. Butikken er på 150 kvadratmeter, inklusive lageret.

– Nille er kjent som en lavpriskjede, men lave priser betyr ikke dårlig kvalitet. Jeg har spesielt lyst til å framheve utvalget av levende lys, der Nille er kjent for å holde et høgt nivå på kvalitet, sa Fredriksson.

Foruten gratulasjoner fra de første kundene fikk hun også besøk og blomsterhilsninger fra andre forretningsdrivere i Raumasenteret.

Lykkeønskninger

Senterleder Tonje Dahle Hovde kom også på besøk med blomster og lykkeønskninger. Hun har lagt bak seg et særdeles hektisk arbeidsår der nye butikker har åpnet i tur og orden. Nå nærmer det seg faktisk fullt hus.

– Vi har igjen to lokaler som jeg håper blir fylt opp i løpet av første halvår. Jeg kan ikke avsløre hvilke butikker som kommer, men jeg kan si så mye som at vi jobber med å få på plass en tekstilkjede, forklarer senterlederen.

Hun opplyser ellers at Raumasenteret forventer en totalomsetning på 120 millioner kroner i 2017. 95 ansatte har sitt daglige arbeid fordelt på 5.500 kvadratmeter butikkareal.

Handelslekkasje

Hun er sterk i trua på at Raumasenterets vekst bidrar til å stanse handelslekkasjen ut av kommunen.

– Tall fra SSB viser at detaljhandelen for Raumas innbyggere i 2015 var 14.700 bak den sammenliknbare kommunen Sunndal, og hele 21.500 kr bak Surnadal. Det finnes derfor et stort utviklingspotensial for lokal handel i Rauma, og både Raumasenteret og sentrum jobber kontinuerlig for å tette hullene i butikkutvalget, sier Tonje Dahle Hovde.