Mens elevene fra «Los Bandidos» fra Rauma videregående skole var i sving på kjøkkenet under finalen i Tine MatCup, var Norges beste lærlinger i kokk- og servitørfag i full gang med Norgescup noen meter lenger bort.

Og to tidligere Rauma-elever utmerket seg:

Jon Mølmen fra Lesjaskog, som er lærling på Statholdergaarden tok bronsemedalje i servitørfaget sammen med sin makker Maria Moldver.

Mads Utnes fra Molde, som er lærling på Scandic Nidelven i Trondheim, tok bronsemedalje i kokkefaget sammen med sin Tamara Hoff Iversen.

Norgescupen arrangeres av Norges kokkemesteres landsforening.

Strålende fornøyd

Jon Mølmen er naturlig nok strålende fornøyd med det han presterte under Norgescupen i Stavanger.

– I finaleomgangen var vi innom de fleste utfordringene i servitørfaget. Min innstilling i konkurransen var å ha det gøy, være smilende og blid og løse oppgavene så godt jeg kunne. Det gikk jo ganske bra!, sier Jon Mølmen.

– Hvor mye av æren vil du tilskrive utdanningen du har fått ved Rauma videregående skole?

– Jeg hadde ikke vært der jeg er nå uten RVS. Jeg var egentlig usikker på om jeg skulle begynne der, men det var det lureste jeg noen gang har gjort å ta den utdanningen. Utbyttet av de to åra ved RVS var rett og slett ubeskrivelig. Jeg har mye å takke lærerne for, og særlig Signy Moa Frick, sier Jon Mølmen.

Han har allerede begynt å tenke fram mot neste års NM, og fantaserer om medalje med enda edlere valør da.