Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet ber kommunestyret vurdere nedleggelsen av Vågstranda skole på nytt.

Mens Senterpartiet ønsker finansiering til fortsatt drift av Vågstranda skole, ønsker Arbeiderpartiet at iverksettelsen av et nedleggingsvedtak blir utsatt.

Vil vente på ny skole i Måndalen

På vegne av Rauma Arbeiderparti legger Eirik Jenssen og Per Vidar Kjølmoen fram dette forslaget:

  • Kommunestyret i Rauma stadfester vedtak fra desember 2016 i budsjett og økonomiplan, som innebærer at Vågstranda skole blir lagt ned.

  • Iverksettelsen av vedtaket utsettes inntil en ny eller renovert skole står ferdig i Måndalen.

  • Rådmannen bes legge fram en sak der budsjett og økonomiplan justeres i tråd med vedtakene ovenfor.

I saksopplysningene viser de til at regnskapet i 2016 har gitt et økonomisk pusterom og at det viser seg at et stort antall av foreldre ved Vågstranda skole har søkt seg til private skoler. De skriver videre: «Vi risikerer nå å havne i en situasjon der alle parter taper. Kommunen oppnår få eller ingen økonomiske besparelser, Vågstranda får et splittet oppvekstmiljø og Måndalen skole kan bli svekket.»

– Forutsetter at Vågstranda vil

Arbeiderpartiet mener ei løsning på dette kan være at kommunestyret benytter handlingsrommet til å utsette nedleggelsen. De mener at denne løsningen forutsetter at foreldrene på Vågstranda i stor grad vil ønske å benytte det offentlige skoletilbudet.

Vil snu helt om

Senterpartiets Magnhild Vik legger fram dette forslaget:

  • Det blir i kommende budsjettjusteringer lagt inn midler til videre drift av Vågstranda skule.

I saksopplysningene sier hun at kommunen har kommet opp i en lite ønsket situasjon. Hun mener tilskuddet som kommunen får per elev vil bli avkortet med om lag 90.000 kroner per elev. Hun viser videre til at kommunen må betale for spesialundervisning, og sørge for skyss. Vik stiller blant annet spørsmål om hva den økonomiske konsekvensen vil blir for kommunen.

Skolesjef i Rauma kommune, Kåre Straume sier det regnestykket ikke er klart ennå.