Stortingspolitiker Olaug Bollestad (KrF) har torsdag besøkt Rauma-bedriftene Grande og Plasto.

– Det er innmari kjekt at det blir lagt merke til det vi gjør. Bollestad sendte oss en e-post om at hun ville komme på besøk, allerede samme kvelden etter at vi møttes på noen fagdager for ei tid tilbake. Hun er sjukepleier og har tidligere jobbet på akutten. Hun har sett hvor viktig det er med sikkerhet og er derfor spesielt engasjert i garderobekroken vi har utviklet, forteller daglig leder for Grande, Torbjørn Hjelden.

Ble rørt

– Utgangspunktet var at jeg traff leder for Norsk trevare til debatt om formuesskatt på arbeidende kapital. Før jeg kom på den debatten hadde jeg hørt om garderobekrokene og bedriften Grande som samfunnsbygger. Jeg brukte kroken som eksempel på hvorfor det er viktig med redusert formuesskatt på investeringer som man gjør i egen bedrift. Vi i KrF jobber for at bedrifter som spytter tilbake midler til bygda si, som skaper gode arbeidsplasser og bidrar med veldig mange andre ting i lokalsamfunnet, ikke skal betale formuesskatt på arbeidende kapital. Det gjør vi fordi at små bedrifter, som Grande, skal kunne fortsette å være på små steder, og fortsatt skal kunne være med på å bygge samfunn, sier Bollestad som også lar seg røre av historien om at Grande ga bort prispengene fra næringsprisen til to unge jenter som har mistet mora sin.

– Næringslivet akkurat her i Rauma viser at de er samfunnsbyggere. Og det vi gjør på Stortinget betyr noe for lokale bedrifter. Vi får ikke til å bygge landet uten å ha bedrifter som bygger lokalsamfunn, fortsetter hun.

– Viktig lokalt næringsliv

Torsdag ettermiddag kommer hun fra besøk på Grande, lunsj med industridesigner Heidi Leren på tindesenteret og rett til besøk på Plasto.

– Hva får du ut av slike reiser?

– Jeg ser viktigheten av at det legges til rette for lokalt næringsliv. Og så få jeg en bekreftelse på at det er helt rett å redusere formuesskatten på arbeidende kapital. De skal ikke betale skatt når de investerer i egen bedrift. Så klart gjelder det ikke om de kjøper hytter på fjellet, men det de fører tilbake til bedriften som kommer samfunnet til gode. Det gjør disse bedriftene fordi de er genuint interessert i lokalsamfunnet sitt, svarer Bollestad.