Høringsfristen er 25. mars.

Før det må saken ut på høring, slik som er vanlig prosedyre i alle slike saker.

Debatt

Det ble debatt om saken i tirsdagens formannskapsmøte.

- Hvilke konsekvenser vil det få at foreldre søker barna sine til private skoler? Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt at folk vil søke Innfjorden og Vike, og nå ser vi at det er tilfelle. Vil vi tape penger på dette vedtaket, hvis vi gjennomfører? Vi har beregnet at vi skal spare 3,5 millioner, og vi gjør ikke det, sier Magnhild Vik (Sp)

Hennes partikollega Ellinor Torsgård Solheim trakk fram at hun er redd barna blir tapt for Rauma.

- Det som er det triste med denne saken er at alle høstens sju førsteklassinger fra Vågstranda har fått plass på Vike. Det er trasig fordi det kan bli tapte unger for Rauma kommune. Hvis det blir slik i de påfølgende årene, kan det bli en del elever som føler det er naturlig å gå på ungdomsskole i Vestnes, sier hun.

Roser Måndalen

- Jeg synes det er synd at det har blitt som det har blitt. Vi har vedtatt å planlegge en oppgradering av Måndalen, men det er vanskelig når man ikke vet antallet barn i framtida. Men det er fritt skolevalg, sier ordfører Lars Olav Hustad.

Han synes det er bekymringsfullt at foreldre velger bort Måndalen skole.

- Det er en skole som har utviklet seg veldig positivt de siste årene, og jeg vil rose skolen for det de har fått til, sier han.

- Helt siden sammenslåing på Nordsida, har sammenslåing på Sørsida blitt utsatt i påvente av rassikrede veger. Det har vi nå, sier Ronny Antonsen (FrP)

For vage

Politikerne synes det er en trasig situasjon de står oppe i.

- Men det er mye vår egen skyld. Når skolene på Nordsida ble nedlagt, burde man tenkt det samme på Sørsida og lagt en plan om det. Den andre bommen vi gjorde var at vi anbefalte privatskole i Innfjorden. Når det blir trussel om nedleggelse skaper det så mye uro at de til slutt ikke tror på kommunen. Jeg skjønner at de ikke tror på kommunen på Sørsida, sier Per Arne Skomsø (Sv)

- Vi må ta innover oss at vi har vært for vage. Vi har ikke hatt god nok retningssans, og vi har ikke sagt klart nok i fra hva vi ønsker. Hvis vi ikke satser videre nå i Måndalen, så blir det privatskole der også. Vi må vise at vi har lyst og at vi har tro på at det skal bli en barneskole og en ungdomsskole på Sørsida, sier Janne Søvik (Ap)

- Må forholde oss til vedtak

Politikerne skal behandle saken 9. mai i kommunestyret.

Det ble ikke satt av penger til videre drift av Vågstranda skole i budsjettet for 2017.

- Det er viktig at vi nå forholder oss til de vedtakene vi har gjort. 9. mai gjøres endelig vedtak, og vi må følge vanlig prosedyre, sier ordføreren.