Ansettelsesutvalget har innstilt Toril Hovdenak som ny rådmann i Rauma kommune.

Tirsdag ble ansettelsen behandlet i formannskapet, som enstemmig går for Hovdenak. Saken blir endelig avgjort i kommunestyret 14. mars.

Fratrer 1. august

Rådmann Oddbjørn Vassli fratrer 1. august, og politikerne gleder seg over at de fikk hele 11 søkere til stillingen.

- Jeg vil begynne med å si at dette var ei hyggelig søkerliste, og vi hadde flere kvalifiserte søkere. Jeg føler meg trygg på at den vi innstiller nå er den riktige blant søkerne, sier Arne Hop (KrF).

Ordfører Lars Olav Hustad (H) trekker fram at de har fått mange positive tilbakemeldinger på valget etter at det ble kjent.

- Denne nyheten har blitt godt mottatt, og mange synes dette er bra. Jeg synes vi har hatt en god prosess i denne saken, og jeg føler meg, som Arne Hop, sikker på at vi har funnet en god kandidat, sier han.

- Også hovedtillitsvalgt ønsket Hovdenak som førstekandidat. At avgjørelsen har støtte i tillitsvalgtapparatet synes jeg er veldig viktig, sier Marit Nauste (Uavh.)

Tverrpolitisk enighet

Det var ikke overraskende med bredt flertall, siden ansettelsesutvalget bestod av fem av representantene fra formannskapet - ordfører Lars Olav Hustad, varaordfører Arne Hop, Marit Nauste, Magnhild Vik og Per Vidar Kjølmoen. Også varaene Arne Steffen Lillehagen og Ellinor Torsgård Solheim har vært til stede på de fleste møtene i ansettelsesrådet.

- På grunn av noe forfall i begynnelsen av prosessen ble det naturlig at de ble gjennom hele arbeidet. I ettertid kan vi se at det kanskje hadde vært like greit at hele formannskapet utgjorde ansettelsesutvalget, sier ordfører Lars Olav Hustad.