Søknadsfristen til privatskolen Innfjorden Friskole gikk ut 15. februar, og 27. februar gikk svarfristen ut. Styreleder for skolen, Elisabeth Vik Slettaløkken, sier styret samlet seg allerede før jul, da ryktene begynte å gå om at det kanskje ville bli en del søkere også fra Vågstranda.

– Vi satte oss ned og vurderte ulike scenario. Vi vurderte først og fremst økonomi og det juridiske rundt inntakskriterier, forteller styrelederen.

– Denne gangen har vi fått søkere fra hele Sørsida; Innfjorden, Måndalen og Vågstranda. Det viser at vi har et godt omdømme.

– Kan dere ta imot alle 47?

– Skolen er godkjent for inntil 70 elever og har hele landet som inntaksområde. Det forplikter oss til å ta inn søkere. Skolen skal ta inn elever i forhold til kapasiteten ved skolen. Vi reserverer et avgrenset antall plasser til søkere som kommer etter hovedinntaket, og til framtidige elever, basert på store kull i barnehagen og tilflyttere. Vi vet også at Innfjorden 2020 jobber for byggefelt, det betyr at tilflytting vil skje. Vi kan ikke risikere at tilflyttere ikke får skoleplass her. Vi skal også ivareta alt det gode vi har, de ansatte, det sosiale miljøet, kvaliteten og våre satsingsområder, svarer hun.

– Med 47 søkere og eksisterende antall elever, kan vi dessverre ikke tilby skoleplass til alle. Vi har sendt ut tilbud om skoleplass til hele 31 elever.

– Hva skal til for at dere skal ta imot 31 nye elever?

– Vi har behov for økte personalressurser og økte investeringer i læremiddelressurser.

– Vi er i en prosess for å legge en plan for å utnytte eksisterende areal på en best mulig måte, samt at vi ser på muligheter for oppussing.

– Hvordan avgjør dere hvem som får plass og ikke?

– Vi har et godt gjennomarbeidet inntaksreglement som vi jobber etter. Dette reglementet inneholder alle retningslinjer rundt inntak og sørger for at inntaket og prioriteringer gjøres ut fra saklige hensyn i forhold til gjeldende bestemmelser i privatskoleloven.

Hun minner om at en friskole ikke har noe med fritt skolevalg å gjøre.