Elevenes oppgave var å lage en treretters middag til en idrettsgalla. Forretten hadde reinsdyr, rødbeter og sopp som hovedelementer, mens hovedretten var sei. Til slutt serverte lagene en dessert av sjokolade, solbær og kefir.

– Det gikk greit. Det kunne ha gått bedre, men det kunne også ha gått mye verre, sa kokk Håvard Onsøyen etter at siste rett var satt på bordet.

Kokkene var fornøyd med forretten og desserten, men fikk noen utfordringer med hovedretten. Serveringen var det Daniela Yasmin Holen som sto for.

– Alt i alt er jeg fornøyd. Det var noen småting, men det meste gikk bra, oppsummerte hun etter konkurransen.

Lærerikt, stressende og gøy

– Det har vært veldig stressende, men også veldig gøy å konkurrere her i dag, sier Sæther.

– Hva har dere lært?

– Vi har lært å arbeide under press og med publikum. Det er jo noe nytt for oss, men heldigvis glemte vi alt som var rundt, sier Onsøyen.

Mentor Johan Slettvåg Hoel var fornøyd med elevenes prestasjoner.

– De har gjort en bra innsats, og det meste har gått etter den planen vi hadde lagt på forhånd. De har jobbet veldig strukturert og det er høy kvalitet på det som har blitt gjort her i dag. Nå blir det opp til dommerne, sa han etter konkurransen var avsluttet.

Fornøyde dommere

Etter konkurransen fikk elevene en tilbakemelding av dommerne.

- De fremhevet mange ting som var bra, blant annet at maten smakte godt og at elevene har brukt flere forskjellige teknikker. De synes laget har gjort en hedelig og bra jobb, selv om de også hadde et par ting å pirke på, sier Slettvåg Hoel.

Også servitøren på laget, Daniela Yasmin Holen, fikk ros av dommerne.

- Hun fikk ros både for oppdekking og for måten hun tok seg av gjestene sine på, sier han.

Og til tross for litt smårusk, er laget fornøyd med at smakene de har perfeksjonert de siste ukene fungerte.

- Smakene satt i dag, sier Håvard Onsøyen.

– Vil bevare mattradisjonene

Grete Kavli fra Isfjorden er senior merkevaresjef i Tine, og hun var på plass for å overvære finalen i Tine MatCup.

Tine arrangerer konkurransen sammen med Norges kokkemestres landsforening.

– Tine ønsker å bidra til å sikre norske matvaretradisjoner, og vi ønsker å bidra til økt rekruttering innenfor faget, sier hun.

Hun innrømmer gjerne at hun heier litt ekstra på laget fra Rauma.

– Det er klart at jeg gjør det. Jeg ble veldig stolt når de kom til finalen, sier hun.

Etter konkurransen var Kavli var svært fornøyd med maten hun hadde fått servert.

– Jeg har snakket med dommerne, og de var også veldig fornøyde. Elevene har all grunn til å være stolte av det de har fått til her i dag, sier hun.

Hvem som vinner blir klart fredag kveld.