– Hvor mye som blir igjen, har ikke jeg oversikt over, men det selskapet som nå har overtatt som eneste leietaker i AAK-bygget på Åndalsnes, er AAK Safety, opplyser styreleder i AAK Group AS, Arnstein Endresen til Åndalsnes Avis.

Selskapet har også sikret seg muligheten til å kjøpe ut utestående aksjer.

Forlengelse av samarbeid

– Dette sikrete lånet er en naturlig forlengelse av det strategiske samarbeidet som ble inngått 3. februar i år. Lånet styrket AAK Energy Services AS sin fleksibilitet i en periode der vi også vurderer mulighetene for et tettere samarbeid som kan gi ytterligere vekst for begge selskapene, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA ifølge børsmeldingen.

– Nå kan Bergen Group bruke tida framover til å se hvordan dette utvikler seg, sier Endresen til Åndalsnes Avis.

Vanskelig periode

Endresen opplyser at de siste åra har vært en vanskelig periode for AAK Energy Services AS, som har blitt truffet hardt av nedgangen i olje- og gassvirksomheten.

– Samtidig som det har vært en vanskelig periode, så har vi sett at oppdragsmengden faktisk har begynt å ta seg godt opp. Og vi har i vinter hatt tilnærmet full beskjeftigelse – det er langt bedre enn vi har hatt i de seinere åra. Det har samtidig gjort at Bergen Group har sett det interessant å inngå et samarbeid med oss, fordi AAK Energy Services er et selskap med en lang historikk med veldig mange dyktige og erfarne medarbeidere, som er i stand til å ta på seg nesten alle mulige oppdrag i høgden – avanserte oppdrag. I et tett samarbeid så tror både Bergen Group og vi at her blir det et nytt grunnlag for god, lønnsom drift framover, sier Endresen.

Trapper ned på Åndalsnes

– Hvor mange ansatte rammes?

– Det har jeg ikke noe presist tall på. Du må snakke med daglig leder Torgeir Nærø.

– Hva skjer med personene som rammes?

– For å få detaljer på det, så må du snakke med daglig leder, sier han.

Preges av optimisme

– Hvordan vil du beskrive situasjonen som AAK Energy Services er inne i?

– Det er en tid preget av full beskjeftigelse og interessante oppdrag – og optimisme med hensyn til de muligheter som ligger i samarbeidet med Bergen Group. Jeg er veldig glad for at vi på den måten klatrer å få videreført den fantastiske staben som vi har som er klatrere og som arbeider i høgden, sier Endresen.

– Betyr det at klatrerne ikke rammes?

– Man vil få en samordning med Bergen Group hva gjelder stabspersonell og supporttjenester, men på den operative siden blir virkningene langt mindre, sier Endresen til Åndalsnes Avis.

AAK Energy Services AS er søsterselskap av AAK IRV AS og inngår i AAK Group AS.

Daglig leder Torgeir Nærø i AAK Energy Services AS har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.