Marco Polo har vært mange ganger på Åndalsnes og starter årets cruisesesong nok en gang. Cruiseskipet har 800 passasjerer om bord og ankommer kaia kl. 07.00. Båten blir liggende til kl. 17.00.

Skipet seiler under Bahamas flagg. Det kommer fra Sortland og seiler videre til Bergen.

Nytt anløp

Lørdag 25. februar kommer cruiseskipet Oriana som har 1976 passasjerer om bord. Skipet kommer kl. 08.00 og blir liggende til kl. 18.00. Skipet seiler under Bermuda flagg. Det kommer fra Southampton og seiler videre til Tromsø.

Aktiviteter

For gjestene vil det som vanlig bli arrangert togtur og busstur opp og ned til Bjorli og en utflukt til Rødven Stavkirke.

– For dem som ikke bestiller aktiviteter om bord, kan vi i Romsdal Reiseliv og Handel, tilby en egen busstur opp til Bjorli. Det vil bli en stopp på Trollveggen stasjon på vegen opp og på Bjorli vil gjestene kunne få ta stolheisen opp på toppen og ned igjen. Vi tror det kan bli en kul opplevelse for cruisegjestene, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Lokalmat

På Bjorli har de fått en ny samarbeidspartner; livsstilbutikken «OiiOii».

- De har tatt på seg oppgaven med å servere lunsj til gjestene med lokal mat som lefser og spekemat, forteller Bakke.

Det vil også bli et tilbud om rundtur med buss til Molde, for de cruisegjestene som ikke vil rusle rundt i sentrum og handle.