Den årvisse aktivitetssamlingen som er initiert av Norsk Fjellfestival for unger mellom 1. og 7. klasse ble unektelig litt preget av lite snø og fravær av kuldegrader.

Skøyteløp og hundekjøring ble aldri noe av. Men de seks aktivitetslederne gjorde hva de kunne for å gi ungene alternative aktivitetstilbud. Den ene dagen dro gjengen på togtur til Bjorli der de fikk prøve ski, den neste dagen gikk turen til Bruhaugen i Isfjorden, og der var det også nok snø til både skileik og annet vinterspas.

I Haudalan på Åndalsnes var det mer gras enn snø, og den ene snøsklia ble fort omdannet til ei grusrenne som gikk hardt utover buksebaken.

– Sånn blir det når været er som det er, men vi har gjort det beste ut av det og ungene har hatt det morsomt, mente Mari-Marthe Malones.

Lærerstudenter

Hun har vært leder for de seks aktivitetslederne. En ung gjeng der flere av dem betrakter arbeidet for Camp Romsdal som en del av utdanningsløpet på vegen mot å bli lærere.

– De fleste ungene på Camp Romsdal kommer fra Rauma, men vi har også noen fra Oslo og Trondheim og andre steder i landet, forteller Mari-Marthe.

I åtte år har hun har vært med som leder for arrangementet, og oppslutningen har holdt seg stabilt år etter år. Tiltaket er kjærkomment også for mange foreldre, enten de er på jobb eller på egne fjellturer i vinterferieuka.

Ulike svar

Ungene sjøl har ikke bekymret seg nevneverdig for at snødybden har vært så som så. På spørsmål om hva som har vært de morsomste opplevelsene kom det litt ulike svar.

– Aking! kom det fra ett ullluekledd hode med et rødsprengt og svett ansikt.

– Ski! mente en annen.

Og hvis snøflekkene ligger noen dager til, så ruller de seg kanskje rundt i snøen resten av vinterferien også, med eller uten aktivitetsledere.