Fredag går finalen i Tine MatCup av stabelen i Stavanger, og Håvard Onsøyen, Malin Sæther, Daniela Yasmin Holen og Ida Karin Romuld er klare for avreise.

De utgjør finalelaget fra Rauma videregående skole, og skal konkurrere om heder og ære mot fire andre lag fra Trondheim, Tromsø, Karmsund og Drammen. De kvalifiserte seg til landsfinalen etter å ha vunnet semifinalen i Ålesund i desember.

Etter det har de trent mye.

– Det har gått med en del kvelder og fritid for å øve. Nå er vi klare, det er bare noen små detaljer og finpuss som gjenstår, forteller Håvard, som er en av kokkene på laget.

Selvlaget meny

I konkurransen fredag skal elevene servere en meny de selv har valgt ut til gjester og dommere.

– Vi har fått en råvareliste, også har vi satt sammen en meny ut ifra det, sier Malin.

Elevene forteller at de hadde troen på at de kunne klare å komme seg til finalen.

– Men samtidig visste vi ikke hva de andre deltakerne kunne få til. Det betyr veldig mye for oss å få reise til finalen, sier Ida Karin.

Elevene trekker også fram lærerne sine, som de mener fortjener skryt.

– Jeg tror ikke det er så mange skoler som har lærere som ofrer så mye for elevene sine som det våre lærere gjør. De er gode mentorer og motiverer oss slik at vi har lyst til å trene og gjøre det bra. Nå gir vi alt for å prøve å vinne, sier Håvard.

Høy kvalitet

Etter semifinalen sa Tine i en pressemelding at finalistene imponerte dommerne, og at de alle holder et svært høyt nivå.

Lagleder og lærer Johan Slettvåg Hoel er enig.

– Elevene har veldig lyst til å vinne, og jeg må innrømme at det har jeg også. Det er klart det er et kvalitetsstempel for en skole å hevde seg i en slik konkurranse. Vi har gjort det godt i konkurranser før, og dette er et godt lag. Hvis de leverer på samme måte som de har levert her på kjøkkenet når de kommer til Stavanger, så kan det gå hele vegen. Det er utrolig høy kvalitet på det de gjør. Men seieren er ikke det viktigste, det viktigste er at elevene føler de får vist det de kan. Vi vet jo ikke hva motstanderne våre kommer med, sier han.