– Siden Rauma kommune overtok eierskap og drift av Isfjorden samfunnshus 1. juli i 2016, står andelslaget uten eiendom. Det ble stiftet formelt for å drifte hele bygget og lagets vedtekter stemmer derfor ikke lenger. Vi har nå to alternativer; enten legger vi ned eller så kan laget videreføres med endrede vedtekter, sier Odd Ivar Røhmesmo.

Han forklarer at da må andre mennesker inn i driften.

– De som sitter i styret nå, er valg fordi de egner seg til det vi drev med tidligere. Blir det nye vedtekter, må nye mennesker som egner seg til de nye vedtektene, komme inn i styret, forklarer Røhmesmo.

Røhmesmo vil ha en åpen diskusjon på vegvalget videre – i god tid før generalforsamlinga den 16. mars.

– Det er andelshaverne som bestemmer. Isfjorden samfunnshus er bygd til det beste for bygda. Kanskje bygda er tjent med å danne en eller annen organisasjon som noen føler man mangler i bygda. Men hvis andelslaget legges ned, er det klare føringer på hvordan kapitalen på 300.000 kroner, som står igjen, skal behandles, forklarer Røhmesmo.

Andelshaverne kan få sine innskudd tilbake og resten skal gå til aktivitetsfremmende og idrettslige formål.

– Det er veldig mange andelshavere og en stor jobb hvis andelene skal fordeles ut. Jeg vil minne om at Rauma kommune har 2/3 deler av andelene, så det er småpenger vi snakker om her. Det beste hadde vært om andelshaverne hadde blitt enige om å si nei, slik at pengene heller kunne gå til et godt formål.

Røhmesmo skjønner at det kan være sårt for noen som i sin tid la penger inn bygdas storstue.

– Men da er det greit å huske at mye av pengene ikke har vært bortkastet, men har blitt brukt til å renovere samfunnshallen.