Nomita Wenge Meland (42) har allerede i fem-seks år drevet med håndarbeid og kunst for salg til turister.

– Jeg startet med å selge hos Meyer, og så har jeg hatt to sesonger i egen bod på kaia i sentrum. Der solgte jeg en del til cruiseturistene. Og før jeg flyttet hit hadde jeg en kort periode med salg fra der jeg bodde i Brevikstranda, forteller hun.

Nå bor hun på Romsdalshorn og har ordnet seg med bod og paviljong i hagen foran huset. Fra der håper hun å selge det hun lager.

– Først og fremst selger jeg keramikk, akrylbilder og tova produkt som tøfler, luer, puter, pynteblomster, sitteunderlag og bilder, forteller Wenge Meland som er godt i gang med produksjonen.

– Et prøveprosjekt

– Jeg ser på dette som et prøveprosjekt. Det er ikke dette jeg livnærer meg av, men det hadde vært artig om jeg fikk solgt en del. Jeg regner med skiltet kommer opp på vårparten, og jeg tenker starte i midten eller slutten av mai. Dette blir rett ved europavegen og man ser rett på huset fra vegen. Når det i tillegg ligger så nære Trollveggen, har jeg tro på at det kan komme litt folk innom her, sier hun videre.

Hun håper også at folk vil ta seg god tid når de kommer innom.

– Jeg har ordnet meg paviljong og skal kjøpe meg sittegruppe til å ha der. Og skal jeg servere kaffe, sier hun.

Statens vegvesen har gitt tillatelse til at det skiltes «Brukskunst» ved avkjøringa til Romsdalshorn, rett ved «andedammen».