Avtalen mellom møbelprodusenten Grande og forsikringsselskapet har som mål å styrke den produktutviklingen som Grande allerede driver.

– Avtalen skal bidra til bedre sikkerhet og skadeforebygging og dermed gi tryggere barnehager, skoler, institusjoner og kontorer, skriver partnerne i en felles pressemelding.

Avtalen kom i stand etter at møbelprodusenten i fjor åpnet et idélaboratorium for innovasjon og produktutvikling.

Spennende

– Dette er veldig spennende. Både Grande og Gjensidige ønsker at møbler og produkter fra Grande skal forebygge skader og hindre ulykker. Dette gjelder ikke minst i skoler og barnehager, men også på kontorer og institusjoner, sier Grande-sjef Torbjørn Hjelden.

– Vi har fulgt med på Grande over tid, og det er veldig mye spennende som skjer der om dagen. Det liker vi, og nå skal vi samarbeide enda tettere om det vi har felles interesser om, sier næringssjef i Gjensidige Nordmøre og Romsdal, Bjarne Sjåholm.

Garderobekroken

– Vi skal bidra med innsikt, informasjon og ideer til utviklingen av produktene ved Grande. Den nye garderobekroken fra Grande er et glimrende eksempel på et produkt som reduserer risikoen for skader og tragiske ulykker. Dette gir inspirasjon til videre samarbeid, og til å få spredd gode og sikre produkter ut i markedet, sier Sjåholm.

– Har dere allerede konkrete planer som kan resultere i nye produkter?

– Vi har noen ting vi diskuterer, men det er litt for tidlig å gå ut med foreløpig. Men Grande har stort utbytte av den kunnskapen som Gjensidige sitter på når det gjelder hvor skader og ulykker kan oppstå i skoler og barnehager, sier Hjelden.

– Hva slags erfaringer har dere hatt med idélaboratoriet etter at det ble etablert?

– Vi er veldig fornøyd! Laben har faktisk vist seg mer anvendelig enn vi hadde tenkt oss da vi startet opp. Ikke minst har den vært en god møteplass når vi får besøk, enten det er av skoleklasser eller samarbeidspartnere, sier Torbjørn Hjelden.