Kilian Jornet, som nå er bosatt i Måndalen, er i verdenstoppen i fjelløp og skialpinisme. Blant annet har han vunnet Skyrunner World Series seks ganger. Fredag kommer han til Norsk tindesenter og Norsk Fjellfestival sin fjellkveld på tindesenteret.

Lettpakka i fjellet

– Jeg ønsket et foredrag med fokus på sikkerhet i fjellet. Det er et tema som er relevant for Tindesenteret som jobber med fjellkompetanse. Sikkerhet i fjellet er det også mye fokus på, både sommer som vinter, forteller daglig leder for Tindesenteret, Anita Vik Buckley.

Hun forteller at Jornet har fått styre innholdet i foredraget litt sjøl.

– Han vil fortelle om det å ferdes lettpakka, raskt og trygt i fjellet. Nå springer jo han mye rundt mer lettpakka enn man bør, og han kommer til å fortelle både om det som fungerer, og om ting han har opplevd som ikke er så bra, fortsetter Vik Buckley.

Trener mye i Romsdalen

Relevant kan det også bli for mange, siden toppidrettsutøveren trener mye i «heimtraktene» i Romsdalen.

– Dette blir et foredrag for både de som liker å springe og trene mye i fjellet, men også for folk som har lest boka hans. Vi kjente kanskje ikke så godt til han før han flyttet hit, og noen vet kanskje ikke hvem han er ennå, men jeg tror mange har oppdaget han. Derfor forventer jeg fullt hus. Folk har allerede begynt å sikre seg billetter, sier daglig leder på Tindesenteret.

– Betyr mye

Hun forteller at han ofte er på Tindesenteret for å klatre og hun synes det er kjekt at han ville stille opp med foredrag.

– Det betyr mye at han trener her, og at han vil profilere Tindesenteret. Han har delt arrangementet på sin Facebook-profil også. Ellers er han en jordnær type som passer godt inn i miljøet her, og som vi håper trives her.

– Åpen for spørsmål etterpå

Ifølge Vik Buckley vil det bli lagt opp til at folk kan stille spørsmål etter det timelange foredraget.

Kilian Jornet flyttet til Måndalen sammen med samboer Emilie Forsberg i fjor vår. Også hun er i verdenstoppen i fjelløp og skibestigning. Paret følges av tusenvis på sosiale medier verden over. Jornet har for eksempel over 638.000 følgere på sin Facebook-side. På Instagram er det 335.000 som følger han.