Nordveggen AS inviterte tirsdag til næringslunsj hos Max Fritid på Åndalsnes.

– Tanken er at vi ønsker å inspirere folk til å tenke større. Derfor har vi invitert Olbjørn Kvernberg som er flink til nettopp det. Og det er derfor vi er her hos Max Fritid, for det er en av de bedriftene i Rauma som tenker stort, sier prosjektleder i Nordveggen, Ane Marte Hammerø.

– Markedsleder i Norge

De 30- 40 næringslivslederne i kommunen som tok turen, fikk først en innføring i hvordan det drives på Max Fritid.

– Mange kjenner oss der ute, men det er ikke sikkert vi har vært like flinke til å fortelle hva vi driver med her heime, sa Pål R. Amundsen, konsernsjef i Kroken Gruppen.

– Vi er markedsleder i Norge. Vi er stor, – hver fjerde nye bobil kommer fra vårt system. Vi skal bli flinkere til å dele erfaringer, fortsatte han.

– Tørr å ta risiko

– Hva har bedrifter i Rauma å lære av dere?

– Vi har jobbet med internasjonale leverandører i 46 år. Der har vi god erfaring. Vi er flinke til å forstå det regionale markedet, og ikke bare tenke at markedet er nasjonalt. Vi vet at det finnes regionale forskjeller. For eksempel så kan ei vogn selge godt i Gudbrandsdalen, mens den ikke er salgbar på Sørlandet. Vi drar også med oss egne erfaringer gjennom 46 år. Det gjør at vi er både nøktern, men når vi virkelig må, så tar vi godt i. Det nytter ikke å smøre tynt ut overalt hele tida.

Markedsfører med Rauma-natur

Han legger til at de også har en klar strategi for bruk av markedsføring.

– Vi selger opplevelser, og opplever at det beste vi kan velge i markedsføring er Rauma-naturen. Jeg prøver å være objektiv, men ser at også leverandørene våre bruker bildene våre til alt mulig, sier han.

Før omvisning på Max Fritid fikk lunsjdeltakerne også høre Olbjørn Kvernberg fortelle sin historie.

Gull av vatn og salt?

– Det er imponerende at han går inn i selskap som mange ville sagt at det ikke blir noe av, sa konstituert leder i Nordveggen AS, Solveig Brøste Sletta.

Kvernberg fortalte om sitt arbeid med Geo Group, Romsdal Bioenergi, Eira water, North Sea salt works og No fence.

Olbjørn Kvernberg fortalte om hvordan han jobbet for å utvide sine selskap, blant annet Eira Water i Eresfjord. Foto: Ellinor Rørvik Lothe