- Rauma er en fantastisk flott kommune, sier Toril Hovdenak fra Skåla.

Hun sier hun fikk beskjed i forrige uke om at ansettelsesutvalget var enige.

Åndalsnes Avis snakket med Hovdenak litt seinere tirsdag ettermiddag.

- Hvorfor sier du ja til en slik jobb?

- Rauma er en fantastisk flott kommune på alle måter. Der er et næringsliv som er framoverlent og dyktige. De har en frivilligsektor som er helt fenomenal – da refererer jeg til alle festivaler og arrangementer som en greier å gjennomføre. Og så er det en kommuneorganisasjon som framstår veldig dyktig og som har ambisjoner, noe de viser gjennom de de vil få til gjennom det nye helsehuset.

- Rauma er også den kommunen i landet som har greid å etablere en visjon som alle innbyggere i kommunen er kjent med og bruker med stolthet.

- Hvordan skal du prege Rauma kommune?

- Du får ingen programerklæring fra meg. Det finnes så mye bra i Rauma kommune fra før, og det har jeg veldig stor respekt for, og det gleder jeg meg til å bli mer kjent med. Min første jobb blir å bygge på alt gode arbeidet som er gjort, og videreutvikle det.

Hun har ingen planer om å flytte til Rauma:

- Nå bor jeg ikke så veldig langt fra kommunegrensa, men nei; jeg har ikke ambisjon om å flytte til Rauma.

Hun bedyrer leende at hun har vært mye i Rauma - svært mange ganger, faktisk:

- Jeg tilbrakte store deler av oppveksten med å krysse Langfjorden. Mormora mi jobbet på ferga, hadde ansvaret for kiosken på ferja og solgte svele over disk, sier Hovdenak.

- Med forbehold om at kommunestyret sier ja; når begynner du i jobben?

- Jeg har en jobb i dag som jeg skal ut av på en ryddig måte. Så har jeg skjønt at Oddbjørn Vassli har et ønske om å gå av 1. september. Vi må avveie dette og finne en løsning som er bra for både min arbeidsgiver og Rauma kommune. Så dato får vi bli enige om litt seinere, sier hun.

Kommunestyret skal ansette ny rådmann tirsdag 14. mars.