I midten av april vil gjengen bak Rauma Mini-Con i samarbeid med Rauma Kulturhus, igjen arrangere filmmaraton med noko attåt.

– I fjor arrangerte vi J.K. Rowling maraton og hadde 19 timer og 40 minutter moro i kommunens kulturelle høyborg. Rauma Mini-Con og Rauma Kulturhus vil fortsette samarbeidet og lage morsomme og uvanlige eventer for filmentusiaster gjennom hele året, forteller Thomas Trana.

Årets første event vil bli Fast & Furious halvmaraton.

– Det er snart premierer på Fast & Furious nummer 8; «The Fate of the Furious!». I den forbindelse vil vi gjøre noe ekstra for fans av denne høyoktans blockbusterserien med heftige bilaction ifra alle verdenshjørnene. Derfor viser vi Fast & Furious 6, 7 og 8 den 15. april. Det vil bli 6 timer og 42 minutter, med to måltider ispedd underholdning og konkurranser, forteller Trana.

Det de også vil tilby er ikke mindre enn en spennende og utfordrende bilbane.

– Dette er noe for dem som liker høy fart og spenning. Her får du sjansen til å vise hva du kan; ikke med bil, men med radiostyrt bil, sier Trana entusiastisk.

Utfordringene kommer i pausen.

– I første pausen kan alle få prøve å kjøre den. I andre pausen blir det ramme alvor; da må man kjøre for å få den beste tiden. Det blir spennende å se hvem som stikker av med den gjeveste prisen og blir utropt til Raumamester i radiostyrt bil, smiler Trana.

Det blir også muligheter å teste ut hvor godt man kjenner Fast & Furious universet.

– Det blir quiz med spørsmål om filmene. Her kan du sammen med venner stikke av med fine premier, sier Trana.

For dem som ikke kjenner Rauma Mini-Con er det en gjeng entusiaster som månedlig har samlinger for ungdom og voksne med interesse for film, spill, anime og andre fritidsinteresser. I tillegg til å arrangere filmmaraton, holder de også kurs i spillprogrammering, og snart skal de også arrangere turnering i kortspillet Magic the Gathering.