Det var ingenting å si på kvaliteten på årets deltakere på UKM. Men som programleder Øystein Valde sa i sin innledning, skulle vi ønsket oss flere.

Og for å være på den sikre siden, annonserte han allerede før årets forestilling startet, neste års arrangement som vil bli holdt 10. februar 2018.

Første mann ut, var Team Devor med et dansenummer, tett fulgt av pianospill fra Anges Eidsvåg Siem.

Jorunn Marie Remen deltok også i år og spilte en brudemarsj på hardingfele.

Catrin Sæbø deltok med kunst og hennes bilder ble vist på storskjermen.

Anastasia Sardeli spilte en tango på piano og dansegruppa Tre Kløver med sine morsomme kostymer danset etter en låt av Marcus & Martinus.

Siste innslag var bandet Killer Sound som spilte en egenkomponert låt; potetboggie.

Juryen, som besto av Wenche Åsegg Moen, Thomas Trana og Ingunn Heinåli, brukte ikke lang tid på å komme frem til resultatet, selv om de syntes det var et vanskelig valg.

– Dette er ikke en konkurranse, men en arena der man får anledning til å vise seg frem. Vi må tenke variasjon, mangfold og alder når vi tar våre valg, sier Thomas Trana.

Han ga alle en konstruktiv tilbakemelding og måtte til slutt komme med det endelige valget; hvilke fire som går videre til fylkesfinalen.

De heldige kandidatene ble Cathrin Sæbø i kunst, Jorunn Marie Remen på hardingfele, dansenummeret av Tre Kløveren og bandet Killer Sound.

I tirsdagens papirutgave vil leserne få møte de to som skal arrangere neste års lokale UKM; Ida Skarshaug og Jorunn Marie Remen.