– Vi hadde vært nervøse hvis det ikke var noen påmeldte. Nå har vi fem innslag; To danseinnslag, to i musikk og ett innslag med bildeutstilling. Og så har vi tre dager igjen, der vi vil øke markedsføringen betraktelig, sier Øystein Valde, kultursjef.

Tre arrangement

Ungdommens kulturmønstring er en arena der ungdom mellom 10 og 19 år kan få vise frem sitt talent. De som går videre fra den lokale mønstringen, til fylkesmønstringen, har muligheten til å bli med helt til landsfinalen. I Rauma har kun Renat Zimin, kommet helt så langt.

– Hva betyr det for kulturlivet at så få melder seg på?

– Jeg tror ikke det har den største betydningen. Folk er nok litt reservert med å stille opp på scenen, og føler kanskje et press for å gå videre. Det er viktig å få frem at dette ikke er en konkurranse, men en arena der man kan vise hva man kan. Og man kan bidra med hva som helst på det du er god på, påpeker Grethe Rødseth.

Kulturhussjefen innrømmer at de kanskje ikke har vært så god på markedsføringen som toppåret i fjor.

– Vi må være ærlig på det. men vi har så mye annet å gjøre her på huset og for lite folk, mener han.

Kulturskolesjefen, Torkil Klami, føler at de har gjort sitt for å oppfordre elever til å melde seg på.

– Det er nok en terskel å komme over og mange tror de ikke er gode nok. Noen sitter nok på gjerdet og venter. Vi får håpe de melder seg på de siste dagene som er igjen. Jeg oppfordrer ungdommen til å hive seg løs, sier Klami.

Grethe Rødseth og Øystein Valde på Rauma Kulturhus har både konferansier og jurymedlemmene på plass til lørdagens UKM. Foto: Evy Kavli