I begynnelsen av januar falt en steinblokk fra taket i Måndalstunnelen og gjorde skade på en bil.

Sjåføren var en kvinne i 50-åra, og i skademeldingen heter det følende:

"Det var jevn kø av biler gjennom tunnelen og en steinblokk løsnet fra tunneltaket. Blokken og mindre steiner som løsnet samtidig traff rett foran bilen og flere mindre stein traff fronten på bilen. En stein gjorde hull på grillen".

Bilen fikk skader i lakk og karosseri, men var kjørbar etterpå.

"Hovedblokken var akkurat "lav nok" til at den passerte under bilen, men det er uklart om det er påført skader under bil."

Hendelsen skjedde i halv fem tida en ettermiddag. Etter hendelsen måtte tunnelen stenges, slik at vegbanen kunne ryddes.

Halgeir Brudeseth, prosjektleder for pågående prosjekt på E136 i Rauma og Vestnes bekrefter at hendelsen ble varslet til entreprenøren via Vegtrafikksentralen, og at vegen ble ryddet før tunnelen åpnet igjen.

- Vi i prosjekt- og byggeledelsen i Statensvegvesen var ikke kjent med dette før nå. Forholdet blir tatt oppmed vår entreprenør med sikte på å unngå at lignende hendelser skalskje igjen. Hendelsen førte ikke til noen alvorlige skader, men det kunne gått verre, sier han til Åndalsnes Avis.

Steinblokka falt ikke i et område der det pågikk arbeid i det tidsrommet.

- Er det trygt å kjøre i Måndalstunnelen?

- Måndalstunnelen skal være like trygg som andre tunneler. Slike ting som dette skal ikke skje, og heldigvis skjer det veldig sjelden, sier Brudeseth.