Kommunen søkte i september i fjor om å få sette opp skilt med hilsningen "Velkommen til Åndalsnes" og "Norges tindehovedstad" på fire forskjellige steder langs henholdsvis Fv64, Fv63 og E136.

Siden det er Statens vegvesen som er skiltmyndighet, må de godkjenne både utforming og plassering. Skiltene kommunen søkte om skulle ha en størrelse på 1,5 ganger 2,5 meter.

Statens vegvesen sa nei:

"Vi har nå vurdert søknaden og kommet fram til at vi ikke kan godkjenne utformingen på skiltet. Det inneholder for mange elementer, og en reklame bør ikke inneholde mer enn åtte ord, symboler og bilder til sammen"

Må søke på nytt

Vegvesenet mener at for at trafikkavviklingen skal være så sikker som mulig, må trafikantene i størst mulig grad konsentrere seg om trafikken, offentlige skilt og oppmerking på strekningen.

"Andre elementer som kan være med på å trekke oppmerksomheten til trafikantene vekk fra dette er svært uheldig."

Også når det gjalt plasseringen av skiltene hadde vegvesenet innvendinger. Svaret fra vegvesenet kom først nå i januar, og de beklager at det har tatt tid.

- Dersom dere ønsker skilt i tråd med forutsetningene ovenfor, må dere sende inn ny søknad om dette, avslutter vegvesenet i svarbrevet.

I dialog

Arnt Olav Herjehagen, kommunikasjonssjef i Rauma kommune, sier at  kommunen er i en søknadsprosess medStatens vegvesen.

- Vi vil snart sende inn ny søknad, sier han, og legger til at kommunen håper å få montert opp skiltene i løpet av juni i år.