Før helga kunne Åndalsnes Avis melde av Magny Landre fra Isfjorden hadde fått tilbud om stillingen som ny kirkeverge. Nå er det klart at hun har takket ja til jobben.

- Magny Landre fra Isfjorden ble på møte i Kirkelig fellesråd 26. januar tilsatt i stillingen som kirkeverge og daglig leder av Kirkekontoret i Rauma. Magny Landre har på møte i dag takket ja til stillingen, og hun tiltrer 1. mai, opplyser Per Bersås, som er leder i Kirkelig fellesråd i Rauma i en pressemelding.

Landre har i dag stilling i AAK Energy Services AS på Åndalsnes.

- Fellesrådet er glad for at Ruth Brennhaug Staurseth fortsetter i stillingen inntil ny leder er på plass, sier han.

Bersås mener at Landre er  godt kvalifisert til jobben.

- Hun er, med sin utdanningsbakgrunn, yrkeserfaring og kjennskap til Kirken, godt kvalifisert til å overta som kirkeverge/daglig leder, sier han.

Inne i en omstilling

- Kirkevergen skal lede virksomheten på en slik måte at Fellesrådet kan utføre de oppgaver som følger av lovverket og kirkelige organers vedtak og bestemmelser.  Som daglig leder av kirkekontoret blir hun ansvarlig for at de ansatte har et godt arbeidsmiljø, samtidig som det forventes at en har en effektiv og brukervennlig organisasjon.

Bersås forteller videre at kirken nå er inne i en omstilling.

- Samhandlingen mellom fellesrådet, Kirkevergen, prestene, menighetsrådene, bispekontoret og kommunen blir særlig viktig i årene framover.  Kontoret og fellesrådet må kanskje fortsatt driftes innenfor knappe tildelte økonomiske ressursene.  Dette vil stille krav om omstillingsevne og god ledelse.