Det var styremedlem i Vågstranda vel, Tormod Lien, som lørdag fortalte at han hadde organisert flytting av busskuret som har stått utenfor kirka på Vågstranda i snart tre år.

– Der har det nærmest stått til sjenanse, og ikke er det særlig mange som tar bussen fra kirka heller. Vi tenkte det ville komme bedre til nytte for både skolebarn og andre et annet sted, sa Lien til Åndalsnes Avis om saken.

Han fortalte at takket være medlemsstøtten og de som bruker Vågstranda vel som grasrotandel, kunne de leie inn profesjonell hjelp til å flytte busskuret opp til krysset mot byggefeltet og skolen. Der står det ifølge Lien, åtte-ti barn hver morgen i all slags vær – uten busskur.

Uenig i flyttingen

Anne Kristin Granrud Straume, er ikke enig i flyttingen.

– Jeg fikk hakeslepp da jeg så busskuret stå helt for seg selv på en gresshaug, med grøfter på alle kanter. Det er jo ikke rå for andre enn sprek ungdom, å komme seg bort til skuret nå. Det er flere rullestolbrukere i byggefeltet og de har iallfall ingen sjans til å bruke skuret slik det står nå, sier hun.

Hun skjønner heller ikke hvorfor det måtte flyttes fra kirka.

– Der sto ikke i vegen for noen. Der var det også flott avkjøring og lett for bussen å stoppe. Nå må bussen stoppe midt i et kryss. Så vidt jeg skjønner er dette gjort for å hjelpe ungdommen med tak over hodet. Men klarer ikke ungdommen å gå de 200 meterne bort til kirka, spør Granrud Straume.

- Nest beste løsning

Tormod Lien sier i etterkant at ideelt sett skulle det nok ha vært bygd en bussholdeplass dit skuret ble flyttet.

– Men det har vi ikke anledning til. Dette er det nest beste. Og klart; vi skal planere, gruse og gjøre det mulig for alle å komme inn i busskuret – så fort vi får anledning.

Lien påpeker at tomta er kommunal, og de har fått lov til å flytte skuret dit – også av vegvesenet.

– Det handler om å utnytte de gamle busskurene og alt er bedre enn ingenting. Nå står den der det er mest folk som venter på bussen, mener Lien, som legger til:

– Er det noen som vil flytte den tilbake, er det bare å gjøre det. Den veier nærmere seks tonn.