Paul-Arne Sæbø er en robust og sindig måndaling. Men da han skulle medvirke i det som kalles verdens første krimrealityserie, «Dødens tjern», ble det mer ekte spenning enn han var forberedt på.

Og han var ikke den eneste av realitydeltakerne som ble skjelven og skremt.

Premiere 31. januar

Serien har premiere på TV Norge tirsdag 31. januar, og da sitter Paul-Arne Sæbø benket foran TV-skjermen sammen med de andre deltakerne og hele crewet bak serien for å se resultatet av opptakene som ble gjort i løpet av 10 døgn sist høst.

I «Dødens tjern» viskes grensene ut mellom krimdrama og reality-TV, når tolv deltakere sendes ut i natta for å løse en mordgåte, skrevet av den prisbelønte krimforfatteren Jørn Lier Horst.

Plottet

Plottet forteller om en speidertropp og deres leder som forsvant sporløst i 1983, angivelig på veg til Lygnatjern. Deres levninger ble aldri funnet, og saka har forblitt et mysterium.

Etter ti lange og kalde netter i skogen, vil en av realitydeltaker ne ha løst mysteriet og bli kåret til vinner.

– Jeg har selvfølgelig ikke lov til å røpe hvordan dramaet ender. Men jeg vil anbefale seerne å ha noen å holde i hånda mens de ser på TV. Det blir virkelig ganske nifst og spennende, forsikrer Paul-Arne Sæbø.

Statist

Han ble valgt ut som deltaker i serien på bakgrunn av at han har vært med som statist i flere TV-serier og kinofilmer. Til vanlig arbeider han som håndverker i et internasjonalt konsern, og bor i Oslo sammen med kjæresten.

– Jeg har vært med på mange spennende produksjoner, men «Dødens tjern» var noe helt spesielt og annerledes. Vi ble ekstremt involvert i handlingen og jeg måtte virkelig gå i meg sjøl for skjønne at vi ikke var midt oppe i et virkelig krimdrama. Sjøl de som filmet og produserte serien ble nervøse og våget ikke å gå ut alene om natta mens opptakene pågikk.

«Dødens tjern»-deltakerne. I bakerste rekke med caps ser vi Paul-Arne Sæbø. Foto: Discovery Networks