Hver onsdag samler det seg mellom 20 og 30 barn til skitrening i Isfjorden. Søndag tok også noen steget og ble med på kretsrenn i Vistdal.

– Denne gangen var det ganske mange som deltok. Vi var fire fra Isfjorden, og ni fra Åndalsnes, forteller Nina Ellingseter Aandal.

Hun er langrennsleder i skigruppa i Isfjorden Idrettslag, og har ansvar for å skape aktivitet. Aandal har vært i skimiljøet i mange år, og ser at aktivitetsnivå i både klubb og krets svinger.

Tilbyr både teknikktrening og skilek

– Men for å rekruttere til ski må man ha et godt tilbud i egen klubb. Vi samarbeider med ÅIF hver onsdag. Annenhver gang kjører vi trening og renn. Der er det mange unge med i år, – mellom 20 og 30 barn, forteller treneren.

Hun tror det at de har et tilbud til alle uansett nivå, både til de som har kommet litt lenger og til de som vil leke seg på ski, genererer aktivitet.

– Facebook hjelper oss nok litt også. Foreldre deler entusiastisk. Det smitter, fortsetter Aandal.

Flere tilbud i uka

– Det er kjekt å være med å gå løp, og jeg ser at ungene har en sosial og aktiv dag når de reiser på kretsrenn. Men målet er å lære folk og gå på ski, om de unge eller gamle, sier hun og ramser opp både gateløp i mai, terrengløp i høst og ukentlige basistreninger som aktiviteter som skigruppa står bak.

– Og så er det god oppslutning på rundeskirenn som allidrett arrangerer, så det er faktisk to langrennstilbud i uka nå, sier hun.

Flere klassevinnere

Følgende ÅIF og IIL løpere vant sine klasser i Vistdal, søndag:

Eskil Alnes Bersås (G11)

Erle Aandal (J13)

Hanne Svanemyr Kjos (J14)

Iver Synstnes Hole (G14)

10 år og yngre har ikke rangerte resultatlister.