Styremedlem i Vågstranda Vel, Tormod Lien, forteller at de lørdag fikk organisert flytting av busskuret som har stått utenfor kirka på Vågstranda i snart tre år.

– Der har det nærmest stått til sjenanse, og ikke er det særlig mange som tar bussen fra kirka heller. Vi tenkte det ville komme bedre til nytte for både skolebarn og andre et annet sted, sier Lien.

Han sier at det er takket være medlemsstøtten og de som bruker Vågstranda vel som grasrotandel, at de nå fikk leid inn profesjonell hjelp til å flytte busskuret opp til krysset opp mot byggefeltet og skolen.

– Der står det hver morgen en åtte – ti barn, i all slags vær. Det er kjekt at de, eldre og andre nå kan komme under tak.

Lien sier flyttinga var litt spennende.

– Det gikk utrolig bra, men det er jo en stor murkoloss. Jeg tror den veier nærmere seks tonn. Takk til Arild Bruaset og hans hjelpere, for gjennomført arbeid med det riktige utstyret for et slikt flytt.

Ifølge Lien går all støtte til velforeninga tilbake til bygda. I fjor ga foreninga 5000 kroner til trivselstiltak i barnehagen i bygda.